ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

“Αιτούμαι ακρόαση υπουργού” – Τι φέρεται να είχε ζητήσει ο υπαρχηγός Στόλου και γιατί

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr    "

Posted: March 17, 2014 at 9:00 am, Last Updated: March 17, 2014 at 1:03 am
Τι φέρεται να είχε ζητήσει ο υπαρχηγός Στόλου και γιατί Ακρόαση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας φέρεται να είχε ζητήσει ο πρώην πλέον υπαρχηγός Στόλου Σπύρος Κονιδάρης. Ακολουθώντας πιστά την ιεραρχία όπως προβλέπουν οι κανονισμοί ο υπαρχηγός είχε αναφερθεί στους ανωτέρους του, στον Αρχηγό Στόλου δηλαδή.

Οι πληροφορίες για την πρόθεση του αντιναυάρχου Σπύρου Κονιδάρη είχαν διαρεύσει και έγιναν γνωστές κατά τη διάρκεια της τελετής αποχώρησής του από τον Στόλο και το ΠΝ. Και οι περισσότεροι αποδίδουν σ΄ αυτό το “αίτημά” του την απόφαση για την αποστρατεία του που προκάλεσε έκπληξη και αντιδράσεις.
Στην τελευταία ημερήσια διαταγή του ο πρώην υπαρχηγός είχε επισημάνει ότι στην καριέρα του δεν σιώπησε ποτέ. Προφανώς δεν θα το έκανε ούτε τώρα. Η σιωπή που έχει επιβληθεί δια ροπάλου από την στρατιωτική ηγεσία μόνο ζημιά έχει προκαλέσει στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η λογική του “όλα πάνε καλά,μην ανησυχείτε” έχει δημιουργήσει μια εικονική πραγματικότητα που φοβόμαστε ότι έχει πείσει και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ. Κι αυτό αν πράγματι συμβαίνει είναι άκρως επικίνδυνο.
Δεν πρέπει και δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να αναφερθούμε σε λεπτομέρειες των προβλημάτων που έχουν προκαλέσει οι εγκληματικές περικοπές που επιβλήθηκαν χωρίς σχέδιο, χωρίς σκέψη και ακόμη χειρότερα χωρίς την παραμικρή αντίσταση και αντίδραση απ΄ αυτούς που έπρεπε. Όμως ελπίζουμε ότι στην πολιτική ηγεσία έχει μεταφερθεί η πλήρης και αληθινή εικόνα των προβλημάτων και των δυσχερειών που έχουν προκληθεί .Οι οποίες αντιμετωπίζονται μόνο με το φιλότιμο των στελεχών.
Η πρόθεση του αντιναυάρχου Κονιδάρη να ζητήσει ακρόαση από την πολιτική ηγεσία αν ευσταθεί ,δημιουργεί ερωτήματα βέβαια για την μετάδοση της πραγματικής εικόνας.
Προκύπτει βέβαια κι ένα ακόμη τεράστιο θέμα. Πολύ συχνά όλοι μας “κατηγορούμε” τους στρατιωτικούς ότι μιλάνε μόλις γίνει γνωστή η αποστρατεία τους. Ο αντιναύαρχος Κονιδάρης αποδεικνύει ότι δεν είναι έτσι . Και δεν είναι ο πρώτος. Είχε προηγηθεί ο Α/ΓΕΝ Κοσμάς Χρηστιδης με την συνέντευξή του στην Real News. Αποστρατεύθηκε. Τώρα ο αντιναύαρχος Κονιδάρης που λέει ότι “ποτέ δεν σιώπησε”. Αποστρατεύθηκε. Ο Α/ΓΕΣ Κώστας Ζιαζιάς αρνήθηκε παρεμβασεις στις κρίσεις. Παραιτήθηκε. Ο Α/ΓΕΣ Κώστας Γκίνης αρνήθηκε να κάνει κρίσεις με “λίστα” . Αποστρατεύθηκε.
Ο κατάλογος όλο και μεγαλώνει. Από τη μία υπάρχει η θετική πλευρά .Σ΄αυτήν που προστίθενται αξιωματικοί που δεν φοβούνται να πουν την γνώμη τους όχι για να κάνουν πολιτική αλλά για να κάνουν την δουλειά τους όπως αρμόζει σε επαγγελματίες στρατιωτικούς. Από την άλλη υπάρχει και η πλευρά όσων επιμένουν να ξεχνούν ότι οι “πολιτικαντισμοί” δεν πρέπει να έχουν καμία θέση στις Ένοπλες Δυνάμεις. Όσο κι αν φαίνεται ότι επικρατούν οι δεύτεροι είναι βέβαιο ότι πολύ σύντομα η δικαίωση των πρώτων θα είναι μεγαλοπρεπής.
OnAlert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου