ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

“Καθάρισε” ο Δ.Αβραμόπουλος τα υποβρύχια: Άμεσα στην ιδιοκτησία του ΠΝ και οσονούπω στο Αιγαίο

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma.gr     " 

Posted: March 16, 2014 at 11:00 am, Last Updated: March 16, 2014 at 1:01 am
τα υποβρύχια Άμεσα στην ιδιοκτησία του ΠΝ και οσονούπω στο ΑιγαίοΜε μία κίνηση-ματ και κατόπιν συμφωνίας με την ιδιοκτησια των ΕΝΑΕ δηλαδή με τον Ισκαντάρ Σάφα, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έδωσε λύση στο φλέγον ζήτημα των υποβρυχίων. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με δική του πρωτοβουλία πέτυχε μία αλλαγή η οποία θα αλλάξει τις ισορροπίες στο συγκεκριμένο θέμα. Τα υποβρύχια πλέον περνούν στην κυριότητα του ελληνικού κράτους και συγκεκριμένα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.
Σύμφωνα με τη δήλωσή του:

«Τα τέσσερα Υ/Β του Πολεμικού μας Ναυτικού «ΠΙΠΙΝΟΣ», «ΜΑΤΡΩΖΟΣ», «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» και «ΩΚΕΑΝΟΣ», που έχουν κατασκευαστεί στα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, περιέρχονται από σήμερα στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.
Μετά από συμφωνία με τα ΕΝΑΕ, το Πολεμικό Ναυτικό αναλαμβάνει με τους υπεργολάβους και τους εργαζόμενους, των οποίων η απασχόληση διασφαλίζεται πλήρως, την ολοκλήρωση των εργασιών που απομένουν και των δοκιμών θαλάσσης, προκειμένου να ενταχθούν στο στόλο μας.
Τίθεται έτσι οριστικά τέρμα σε μια πολυετή περιπέτεια, διασφαλίζοντας πλήρως τα χρήματα του ελληνικού δημοσίου που υπάρχουν διαθέσιμα στον προϋπολογισμό του Υπουργείου μας για την ολοκλήρωση των εργασιών των Υποβρυχίων, αναβαθμίζοντας και ενισχύοντας έτσι την άμυνα της χώρας.
Μετά την επιτυχή, για το Ελληνικό Δημόσιο, επίλυση του εξαιρετικά δύσκολου προβλήματος των Υποβρυχίων από το Υπουργείο Άμυνας, το Υπουργείο Ανάπτυξης θα συνεχίσει, ως αρμόδιο πλέον Υπουργείο, την προσπάθεια συνολικής επίλυσης του προβλήματος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
Για το αποτέλεσμα αυτό, έχει ενημερωθεί ο κ. Πρωθυπουργός, ο οποίος έχει εξ αρχής παρακολουθήσει τον όλο χειρισμό του θέματος.
Την ερχόμενη εβδομάδα, θα γίνει ενημέρωση της Επιτροπής Άμυνας και Εξοπλισμών της Βουλής».
TO VIDEO ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ 16-3-2014.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου