ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Πηγή ζωής το ελαιόλαδο: σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα;





olive olil

Άκρως εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα νέας αμερικανικής μελέτης του Πανεπιστημίου Rutgers, σύμφωνα με την οποία μία ουσία που υπάρχει στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, σκοτώνει μέσα σε λίγα λεπτά τα καρκινικά κύτταρα, αφήνοντας ανέπαφα τα υγιή.

Περί Νηστείας – Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου.


Μαρτίου 4, 2015 — Χαράλαμπος
Μέγας Βασίλειος
Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου
Η ΝΗΣΤΕΙΑ
Πρόλογος
Η ΝΗΣΤΕΙΑ είναι θεσμός πανάρχαιος και θεόσδοτος. Τη νομοθέτησε ήδη στον παράδεισο ο Θεός, όταν απαγόρευσε στους πρωτοπλάστους να φάνε «από το δέντρο της γνώσεως του καλού και του κακού» (Γεν. 2:17). Την όρισε στη συνέχεια ο Μωσαϊκός Νόμος. Την επικύρωσε ο Θεάνθρωπος Ιησούς τόσο με το λόγο Του όσο και με το παράδειγμά Του, όταν νήστεψε «σαράντα μέρες και σαράντα νύχτες» (Ματθ. 4:2). Την τήρησαν οι απόστολοι και οι πρώτοι χριστιανοί. Τη θεσμοθέτησε η Εκκλησία.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ 4-3-2015


Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com   " 

ΔΙΑΛΟΓΟΣ - ΕΝΑ ΠΑΡΑΤΘΥΡΟ ΔΙΑΡΚΩΣ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

Από το ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΙΚΗ". 


ΔΙΑΛΟΓΟΣ - ΕΝΑ ΠΑΡΑΤΘΥΡΟ ΔΙΑΡΚΩΣ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ




Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com   " 

Πλήρης-απλός οδηγός για την απόκτηση ΑΜΑ

ΠΗΓΗ : skaythess

 1 Μαρτίου, 2015
Πλήρης-απλός οδηγός για την απόκτηση ΑΜΑ
των  Γιώργου Δεληγιώργη-Παναγιώτη Αγγελίδη
Μετά από πολλές απορίες συναδέλφων, καταρτίσαμε έναν απλό οδηγό, βήμα προς βήμα, για την απόκτηση ΑΜΑ. Σημειώνεται ότι η απόκτηση ΑΜΑ είναι υποχρεωτική για τους άμεσα ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ [ουσιαστικά αποτελεί το νέο τρόπο ηλεκτρονικής θεώρησης των βιβλιαρίων υγείας των ασφαλισμένων του δημοσίου-ΟΠΑΔ και όχι μόνο], αλλά όπως θα δείτε στη συνέχεια όχι ακόμα για τα προστατευόμενα μέλη αυτών, είτε είναι σύζυγοι, είτε τέκνα.Εμείς συνιστάμε να χρησιμοποιήσετε τον 1ο τρόπο, ιδίως αν είστε σύζυγοι δημοσίων υπαλλήλων και υποβάλλεται την φορολογική σας δήλωση εισοδήματος με το ΑΦΜ/κλειδάριθμο του/της συζύγου σας.