ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Θερμαντικό ρόφημα για τα κρύα του Χειμώνα! ! ! " Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο "

Posted: Ιανουαρίου 8, 2015 at 10:06 πμ, Last Updated: 
το-τζίντζερ-καταπολεμά-τον-καρκίνο-πιο-αποτελεσματικά-από-πολλά-χημικά-σκευάσματα
Ένα καλό θερμαντικό αφέψημα που βοηθάει το σώμα και την ψυχή! Θερμαίνει τα κρύα άκρα (χέρια – πόδια), ζεσταίνει μέχρι το κόκαλο, ανακουφίζει από πόνουςαρθρίτιδας, αυξάνει τον μεταβολισμό και τηνκυκλοφορία και χαλαρώνει τους πιασμένους μυς. Ηρεμεί το νου, το σώμα και τη ψυχή.

Πότε επέρχεται εγκεφαλικός θάνατος;

Posted: Ιανουαρίου 8, 2015 at 7:38 πμ, Last Updated: 
intensive care unit monitor
Βασικό «κριτήριο» θανάτου με βάση την ισχύουσα νομοθεσία θεωρείται σήμερα η ολική και μη αναστρέψιμη κατάργηση της λειτουργίας του εγκεφαλικού στελέχους, η οποία κλινικά εκδηλώνεται με απνοϊκό κώμα η αιτιολογία του οποίου πρέπει να είναι σαφής και ανεξάρτητη από την επίδραση ορισμένων άλλων παραγόντων που μπορεί να δημιουργήσουν παρεμφερείς καταστάσεις.

Το κοινό κρυολόγημα προτιμάει τις κρύες μύτες από ότι τις ζεστές

Posted: Ιανουαρίου 8, 2015 at 1:01 πμ, Last Updated: 
fternisma-660
Ο ιός που προκαλεί το κοινό κρυολόγημα, προτιμά τις κρύες μύτες από ό,τι τις ζεστές, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη δείχνει ότι το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα είναι πιο αδύναμο σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, πράγμα που επιτρέπει στον ιό να αναπτύσσεται καλύτερα, με συνέπεια οι άνθρωποι να συναχώνονται.

Τάμα… σωστό ή λάθος


Posted: Ιανουαρίου 8, 2015 at 12:22 πμ, Last Updated: 
Ένα άλλο θέμα που με έχει απασχολήσει δυσάρεστα είναι αυτό που λέμε Τάμα. Αν μη τι άλλο με έχει απασχολήσει για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται. Ακούω πιστούς ανθρώπους να λένε π.χ Παναγιά μου ή Άγιε μου ,κάνε μου αυτό και εγώ θα σου κάνω εκείνο. Η ψυχή μου γεμίζει με πόνο για την πλάνη των ανθρώπων σχετικά με το πώς λειτουργεί η θρησκεία μας και το τι αντιπροσωπεύει. Φέραμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε να ζητάμε την Χάρη του Θεού σε επίπεδο συναλλαγής.! Κάνε μου να σου κάνω. Στα δικά μου αυτιά ακούγεται ανεπίτρεπτο.

Γιατί ο Ἰησούς, επέλεξε τον Ιορδάνη ποταμό καί όχι κάπου αλλού γιά νά βαπτισθεί;


Posted: Ιανουαρίου 7, 2015 at 6:07 μμ, Last Updated: 
Στον «Θησαυρό Δαμασκηνού» βρίσκουμε τις εξής πληροφορίες:
Στον Ιορδάνη ποταμό είχαν γίνει πολλά θαύματα και ήταν πλήρης χαρίτων, αγιασμένος και για αυτό ο Χριστός πήγε εκεί.
Ένα θαύμα είναι όταν διήλθε από αυτόν ο Ιησούς του Ναυή με την Κιβωτό την οποία την κρατούσαν οι δώδεκα ιερείς και με εντολή του Ιησού του Ναυή μπήκαν οι ιερείς με την κιβωτό. Τότε έγινε θαύμα παράδοξο: Ο Ιορδάνης εστράφη εις τα οπίσω και απέμεινε τόσο νερό, όσο ήταν αρκετό για να βραχούν οι ιερείς μόνο μέχρι τον αστράγαλο. Και έτσι έμειναν τα νερά έως ότου πέρασαν όλοι οι Εβραίοι.

“Άνοιγμα” στην Άπω Ανατολή - Μαθήματα κινέζικης γλώσσας σε υπαλλήλους του ΕΟΦ

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr " 



“Άνοιγμα” στην Άπω Ανατολή - Μαθήματα κινέζικης γλώσσας σε υπαλλήλους του ΕΟΦ
    Οι υπηρεσίες του ΕΟΦ έχουν δικαίωμα να πραγματοποιήσουν επισκέψεις στα εργοστάσια παραγωγής των φαρμάκων που εισάγονται και διατίθενται στην Ελλάδα.
    Κινεζικά μαθαίνουν υπάλληλοι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) και μάλιστα με δαπάνη του Οργανισμού.
    Η αντιπρόεδρος του ΕΟΦ Κατερίνα Φαμέλη (φωτό) υπέγραψε απόφαση, σύμφωνα με την οποία υπάλληλοι θα παρακολουθήσουν μαθήματα κινεζικής γλώσσας.

Εννέα μικρά «διαμάντια» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

ΠΗΓΗ: "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



Εννέα μικρά «διαμάντια» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
του Γιώργου Κόκουβα
    Πολιτιστικές ξεναγήσεις και νόστιμες γωνιές. Μπουγάδες τέχνης και ζεστά σαλόνια για… πλέξιμο. Όμορφα νεοκλασικά που ξαναπαίρνουν ζωή και αυτόματοι πωλητές φρέσκου γάλακτος. Όλα αυτά κι ακόμη περισσότερα μικρά «μυστικά» σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Ο στρατιώτης που δεν σκοτωνόταν

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr " 



Ο στρατιώτης που δεν σκοτωνόταν
Εχασε χέρι, μάτι και αφτί, αλλά βγήκε ζωντανός από τρεις πολέμους
    Θα μπορούσε να απολαύσει την αριστοκρατική ζωή, όμως αυτός ζούσε και ανέπνεε για τον πόλεμο. Ηθελε να είναι μονίμως στην πρώτη γραμμή του πυρός. Και παρότι έχασε χέρι, μάτι και αφτί, κατάφερε να βγει ζωντανός από τρεις πολέμους.
    Ο Σερ Αντριαν Κάρτον ντε Βίαρτ έχει μία ιστορία που ίσως να ταίριαζε σε σενάριο. Μέσα σε έξι δεκαετίες βρέθηκε σε αμέτρητες μάχες τριών πολέμων, επέζησε από αναρίθμητα τραύματα από σφαίρα, από συντριβή αεροπλάνου, αλλά και από στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου.

Λήγει η προθεσμία για το οικογενειακό επίδομα του ΟΑΕΔ

ΠΗΓΗ : " http://www.candianews.gr   " 

Λήγει η προθεσμία για το οικογενειακό επίδομα του ΟΑΕΔ
Λήγει η προθεσμία για το οικογενειακό επίδομα του ΟΑΕΔ Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2015 έχουν προθεσμία οι δικαιούχοι να κάνουν αίτηση και να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους στα ΚΠΑ2 ώστε να λάβουν το Οικογενειακό επίδομα του ΟΑΕΔ. Το οικογενειακό επίδομα αφορά πάνω από 300.000 οικογένειες, είναι φέτος μειωμένο κατά 50% λόγω της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες.

Συνεδρίασε το Σ.τ.Ε.για την μη συμμόρφωση του Υπουργείου Οικονομικών με την απόφαση για τα στελέχη των Ε.Δ και Σ.Α....




Κεκλεισμένων των θυρών συνήλθε η τριμελής Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπό τον πρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Σωτήρη Ρίζο, για να εξετάσει εάν η Κυβέρνηση συμμορφώθηκε ή όχι μετά την προθεσμία που είχε δώσει στις αμετάκλητες αποφάσεις της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε. για τις περικοπές των αποδοχών των στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α.

Αλλάζει το σύστημα υπολογισμού των συντάξεων απο 01-01-2015...


Με ένα «μεικτό» σύστημα θα υπολογίζονται από την 1η Ιανουαρίου 2015 οι κύριες συντάξεις στο Δημόσιο και σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Το τελικό ποσό προκύπτει από το άθροισμα της «βασικής» και της «αναλογικής» σύνταξης με βάση όσα προβλέπονται στους νόμους 3863/2010 και 3865/2010. 

Επίδομα Εξομάλυνσης Μισθολογικών Διαφορών

Κατόπιν οδηγιών από τη ΓΕΣ/ΔΟΙ ενημερώθηκαν τα στελέχη για την ευνοϊκή ρύθµιση της αναδροµικής χορήγησης, από 1-8-2012, του προσαυξηµένου επιδόµατος εξοµάλυνσης µισθολογικών διαφορών. 
Τα στελέχη που εµπίπτουν στους δικαιούχους της αναδροµικής χορήγησης του προσαυξηµένου επιδόµατος εξοµάλυνσης µισθολογικών διαφορών θα πρέπει να υποβάλλουν Ατομικές Υπηρεσιακές Αναφορές, µέσω των Μονάδων τους, στα ΚΤΣ-ΚΤΕΘ υπαγωγής τους, όπου θα αιτούνται αυτή.

ΣτΕ: Συνεδρίασε για την μη συμμόρφωση του υπ. Οικονομικών στην απόφαση για τα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ

Κεκλεισμένων των θυρών συνήλθε η τριμελής Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπό τον πρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Σωτήρη Ρίζο, για να εξετάσει εάν η Κυβέρνηση συμμορφώθηκε ή όχι μετά την προθεσμία που είχε δώσει στις αμετάκλητες αποφάσεις  της Ολομέλειας του ΣτΕ για τις περικοπές των αποδοχών των στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ .
Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας εξέδωσε τέσσερα πρακτικά (10-13/2014) τα οποία έθεταν προθεσμία δύο μηνών στο υπουργείο Οικονομικών για να συμμορφωθεί προς την τελεσίδική και αμετάκλητη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑΤο δίμηνο αυτό παρατάθηκε στο μεσοδιάστημα καθώς κατατέθηκαν στο ΣτΕ και νέες αιτήσεις μη συμμόρφωσης και από άλλες Ενώσεις στρατιωτικών.

ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΙ

Είναι δύο μεθυσμένοι και λέει ο ένας:
- Φίλε, γύρισε το πόδι μου!

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

Ήταν ένας Γιουγκοσλάβος, ένας Ισπανός, ένας Γάλλος και ένας Τούρκος και ένας Έλληνας.
Αρχίζουν με την σειρά να λένε ανέκδοτα ανέκδοτα με την σειρά: "Ήταν ένας Γιουγκοσλάβος, ένας Ισπανός, ένας Γάλλος και ένας Τούρκος και ένας Έλληνας..."

Οι απορίες της ξανθιάς

Ήταν μια ξανθιά και μια μελαχρινή.
Ρωτάει η μελαχρινή την ξανθιά:

ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 2009

08/01/2015
Αρνητικός ήταν το Δεκέμβριο ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη, στο -0,2%, για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2009 σύμφωνα με πρώτη εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), όταν το Νοέμβριο βρισκόταν στο 0,3%.

ΟΔΔΗΧ: 1,625 δισ. ευρώ μέσω εξάμηνων εντόκων γραμματίων

ΣΤΟ 2,3% ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ

08/01/2015
Το ποσόν των 1,625 δισ. ευρώ άντλησε χτες το Ελληνικό Δημόσιο μέσω δημοπρασίας εξάμηνων εντόκων γραμματίων, που διενήργησε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους,(ΟΔΔΗΧ) με αυξημένο κόστος.

Δυνατότητα απαλλαγής μικρών επιχειρήσεων από τον ΦΠΑ

ΜΕΧΡΙ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

08/01/2015
Έως τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου έχουν περιθώριο οι περίπου 450.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τζίρο έως 10 χιλιάδες ευρώ το 2014 να υποβάλουν δήλωση εξαίρεσης από τον ΦΠΑ στα Τμήματα Μητρώου των αρμοδίων ΔΟΥ.

Οι ημερομηνίες για τα επιδοτούμενα tablet

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

08/01/2015

Επίσημα άνοιξε η διαδικασία για την υλοποίηση του προγράμματος για τη διάθεση των επιδοτούμενων tablet αλλά και των συνδέσεων γρήγορης σύνδεσης στο internet σε περίπου 290.000 δικαιούχους.