ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

“Άνοιγμα” στην Άπω Ανατολή - Μαθήματα κινέζικης γλώσσας σε υπαλλήλους του ΕΟΦ

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr " 



“Άνοιγμα” στην Άπω Ανατολή - Μαθήματα κινέζικης γλώσσας σε υπαλλήλους του ΕΟΦ
    Οι υπηρεσίες του ΕΟΦ έχουν δικαίωμα να πραγματοποιήσουν επισκέψεις στα εργοστάσια παραγωγής των φαρμάκων που εισάγονται και διατίθενται στην Ελλάδα.
    Κινεζικά μαθαίνουν υπάλληλοι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) και μάλιστα με δαπάνη του Οργανισμού.
    Η αντιπρόεδρος του ΕΟΦ Κατερίνα Φαμέλη (φωτό) υπέγραψε απόφαση, σύμφωνα με την οποία υπάλληλοι θα παρακολουθήσουν μαθήματα κινεζικής γλώσσας.
    Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τον Ελληνοκινεζικό Οργανισμό Φιλίας – Συνεργασίας.
    Θα είναι διάρκειας τριών ωρών την εβδομάδα, με αντίτιμο 50 ευρώ ανά υπάλληλο ή 400 ευρώ ανά οκτάμηνο, όπως προέκυψε από τη συλλογή προσφορών και χαμηλότερης τιμής.
    Με τον ανάδοχο υπογράφεται σύμβαση ενός έτους και δεν έχει γίνει γνωστό εάν τα μαθήματα θα συνεχιστούν και μετά τη λήξη της.
    Με βάση τη νομοθεσία, οι υπηρεσίες του ΕΟΦ έχουν δικαίωμα να πραγματοποιήσουν επισκέψεις στα εργοστάσια παραγωγής των φαρμάκων που εισάγονται και διατίθενται στην Ελλάδα.
    Για τον σκοπό αυτό, κλιμάκια του Οργανισμού έχουν ήδη πραγματοποιήσει επισκέψεις σε μακρινές χώρες.
Δοσοληψίες
    Η εκμάθηση της κινεζικής γλώσσας δείχνει ότι επίκεινται...δοσοληψίες με την ασιατική χώρα, η οποία παράγει – εκτός των άλλων – και φάρμακα.
    Τον περασμένο Νοέμβριο, ανακοινώθηκε η σύμπραξη της ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας ΒΙΑΝΕΞ με την πολυεθνική LILLY, προκειμένου να εξάγεται στην Κίνα φάρμακο που παράγεται στην Ελλάδα.
    Πρόκειται για το ενέσιμο αντιβιοτικό βανκομυκίνη της LILLY, το οποίο παράγεται σε εργοστάσιο της BIANEΞ και εξάγεται ήδη στην Κίνα μέσω Σαγκάης.
Άνοιγμα
    Όπως συμβαίνει με όλα τα προϊόντα που παράγει, η Κίνα επιχειρεί ένα “άνοιγμα” στην ευρωπαϊκή αγορά και για τα φάρμακά της.
    Πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι επίκειται συμφωνία για ανέγερση στην Κύπρο εργοστασίου παρασκευής φαρμάκων
    Έχει γίνει λόγος για δημιουργία επιστημονικής - ερευνητικής βάσης στην Κύπρο για την Κίνα, με στόχο την άντληση ευρωπαϊκών και κινεζικών κονδυλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου