ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Σωστές γιορτινές αγορές: Τι πρέπει να γνωρίζετε

ΠΗΓΗ : "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr/   " 



Σωστές γιορτινές αγορές: Τι πρέπει να γνωρίζετε
    Η αντίστροφη μέτρηση για τις ημέρες των γιορτών έχει ξεκινήσει, γι΄αυτό και η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας εξέδωσε έναν χρήσιμο οδηγό που απευθύνεται προς τους καταναλωτές και περιέχει χρήσιμες πληροφορίες για το τι πρέπει να προσέχουν στις γιορτινές αγορές τους.
    Αυτό που προέχει, λοιπόν, είναι η σωστή επιλογή των τροφίμων, αλλά και η προσεκτική διαχείριση στο σπίτι από τους καταναλωτές (μαγείρεμα, συντήρηση, κλπ), που βοηθούν στη διατήρηση των πλεονεκτημάτων της παραδοσιακής μας διατροφής, αλλά και στη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία και στα οικονομικά συμφέροντά τους. Παράλληλα, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και στιςαγορές παιδικών παιχνιδιών σε σχέση τόσο με την ασφάλεια των παιδιών τους όσο και με το χαρακτήρα τους.
    Γι' αυτούς τους λόγους, η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας συνιστά στους καταναλωτές, πριν αγοράσουν:
Να ιεραρχίσουν τις ανάγκες τους, κάνοντας λίστα των απαραίτητων αγορών.

Καυτερά φαγητά στον κόσμο!

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



    Οι πραγματικοί φίλοι του καυτερού και του πικάντικου ετοιμάζονται να αποκτήσουν 7 νέες προκλήσεις, με πιάτα που έρχονται από διάφορες γωνιές του κόσμου και κάνουν τη… γλώσσα να καίει. Πιάτα με κάρυ, τσίλι, πικάντικες σάλτσες και έξτρα καυτερή γεύση έρχονται από διάφορα μέρη του κόσμου και προσφέρουν γεύση στους… τολμηρούς και λάτρεις του καυτερού. Πάρτε ένα ποτήρι νερό δίπλα σας για παν ενδεχόμενο και πάμε να τα δούμε.

Η ωραιότερη λέξη της ελληνικής γλώσσας!

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr    " 



3.Η ωραιότερη λέξη της ελληνικής γλώσσας!
του Ελευθερίου Γ. Σκιαδά.
    «Ποία είναι η ωραιοτέρα λέξις της ελληνικής γλώσσης;» αναρωτιόταν οΠέτρος Χάρης (Ιωάννης Μαρμαριάδης 1902-1998) πριν από περίπου 80 χρόνια και ξεκινούσε ένα όμορφο δημοσιογραφικό παιχνίδι, δημοσιεύοντας τις απόψεις των σπουδαιότερων λογοτεχνών, δημοσιογράφων αλλά και πολιτικών της εποχής· μιας εποχής κατά την οποία κυρίως ο κόσμος των Τεχνών και των Γραμμάτων ερωτοτροπούσε με τη γλώσσα μας, επηρεασμένος σαφώς από την εθνική πολιτική και τον αστικό εκσυγχρονισμό της σχολικής γνώσης που διαμόρφωνε τη νέα ελληνική γλώσσα.

ΕΞΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Γιάτρευαν την ...τσέπη τους

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



ΕΞΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Γιάτρευαν την ...τσέπη τους
ethnos
    Την τσέπη τους ...γιάτρευαν έξι γιατροί και πρώην διοικητικός διευθυντής νοσοκομείου της Σάμου, αφού μετά από έρευνα τηςΟικονομικής Αστυνομίας, βρέθηκαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς 2,7 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία αποκτήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα 2005-2011.
    Η έρευνα αφορούσε σε έξι γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων καιέναν πρώην διοικητικό Διευθυντή του Νοσοκομείου για διαφθορά,κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, καθώς και αδικαιολόγητου πλουτισμού.
    Διαπιστώθηκε αναντιστοιχία μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων και των τραπεζικών τους καταθέσεων, που ξεπερνά το ποσό των 2,7 εκατομμυρίων ευρώ για το χρονικό διάστημα 2005-2011

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ 18-12-2014

Απογευματινή - Απογευματινή 
Καθημερινή εφημερίδα ( Κωνσταντινούπολη Τουρκία )
Τηλ: +90 212 2255957
Φαξ: +90 212 2255974
.
Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com   " 

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ 17-12-2014

Απογευματινή - Απογευματινή 
Καθημερινή εφημερίδα ( Κωνσταντινούπολη Τουρκία )
Τηλ: +90 212 2255957
Φαξ: +90 212 2255974
.
Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com    " 

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ 16-12-2014

Απογευματινή - Απογευματινή 
Καθημερινή εφημερίδα ( Κωνσταντινούπολη Τουρκία )
Τηλ: +90 212 2255957
Φαξ: +90 212 2255974
Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com   " 

Γέροντας Παΐσιος: «Αυτή την προσευχή να λέτε κάθε μέρα και ο Θεός θα είναι δίπλα σας!»


Γέροντας Παΐσιος: «Αυτή την προσευχή να λέτε κάθε μέρα και ο Θεός θα είναι δίπλα σας!»
Η αγάπη του Γέροντα Παΐσιου για όλο τον κόσμο είναι γνωστή. Ο Γέροντας έχει βοηθήσει πλήθος ανθρώπων και πριν και μετά την κοίμησή του.
Από πού ελάμβανε τη δύναμη να στηρίζει τους ανθρώπους αλλά και να θαυματουργεί; Από την θερμή του προσευχή προς το Θεό.
Η παρακάτω προσευχή είχε δοθεί σε κάποιο γυναικείο μοναστήρι, που του είχε ζητήσει κάποιο “τυπικό” για την αγρυπνία τους στο κελλί. Είναι από τα τελευταία έτη της ζωής του. Σε αυτό κυριαρχεί η αγάπη του για όλο τον κάσμο.

O Γέροντας Παϊσιος για τη δύναμη τής Εξομολογήσεως



Πηγή: Από το βιβλίο: "Γέροντος Παϊσίου Λόγοι", Τόμος Γ΄.

Για να νιώσει κανείς ανάπαυση, πρέπει να πετάξει τα μπάζα από μέσα του. Αυτό θα γίνει με την εξομολόγηση. Ανοίγοντας ο άνθρωπος την καρδιά του στον πνευματικό και λέγοντας τα σφάλματά του, ταπεινώνεται, και έτσι ανοίγει την πύλη του Ουρανού, έρχεται πλούσια η Χάρις του Θεού και ελευθερώνεται.

1. Η ανάγκη πνευματικού οδηγού

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ


 
Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός
«Οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και ασεβέστεροι των όλων» προφητεύει για τα έσχατα χρόνια ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. 

(«Ο Πατροκοσμάς», Προφητεία 57η , σελ. 39) 
Ο Άγιος Ιππόλυτος 
«Οι ποιμένες ως λύκοι γενήσονται. Οι ιερείς το ψεύδος ασπάσονται. Οι μοναχοί τα του κόσμου ποθήσουσιν...» γράφει για την εποχή του Αντιχρίστου ο άγιος Ιππόλυτος. 

Όλγα Κεφαλογιάννη: Προτεραιότητα η ανάπτυξη του Συνεδριακού Ιατρικού Τουρισμού

ΠΟΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

18/12/2014
«Ο Συνεδριακός Ιατρικός Τουρισμός θα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης στον ελληνικό Τουρισμό, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενός νέου τουριστικού προϊόντος, με έμφαση στην ποιότητα και το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών», τόνισε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σε ημερίδα, που διοργάνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΟ 2014 ΚΑΙ 2015

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ

18/12/2014
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το σχέδιο προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2015, καθώς και τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό για το 2014.

Επιβλήθηκε ..."Μνημόνιο" και στην αποκατάσταση των συντάξεων των Αποστράτων!!


Μνημόνιο εφαρμόσθηκε στις ...."αυξήσεις" που θα λάβουν στις καθαρές αποδοχές τους οι Απόστρατοι στις 22 Δεκεμβρίου 2014. Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, τα καθαρά ποσά αυξήσεων που πρόκειται να καταβληθούν στους απόστρατους, λόγω της επιστροφής του 50% των περικοπών που τους επιβλήθηκαν με τις αντισυνταγματικές ρυθμίσεις του   N.4093/2013, θα είναι μειωμένα κατά.......>> 38,28% έως και 92,85%,

Στον ..."αέρα" το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.!!...



Σύμφωνα με πληροφορίες οι κ.κ.Σταϊκούρας και Βρούτσης "μπλόκαραν" πριν την τροπολογία για την εξάμηνη παράταση, αναφορικά με τη νομική μορφή που θα λάβει το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., με το.........>>πρόσχημα,

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΑΠΑΣΑ...


Σύμφωνα με το άρθρο 94 του Ν.3655/2008 (Α-58) συστάθηκε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) με την επωνυμία Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ). Το ΤΕΑΠΑΣΑ μέχρι σήμερα, αποτελεί τον ενιαίο ασφαλιστικό οργανισμό των εργαζομένων και συνταξιούχων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Είναι αυτοτελές Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και σύμφωνα με τον Ν. 4142/2013 (Α' 83) τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Σκοπός του είναι: α). Η παροχή μηνιαίας επικουρικής σύνταξης από τους αντίστοιχους Τομείς του κλάδου επικουρικής ασφάλισης στους ασφαλισμένους τους ή στα μέλη οικογένειάς τους. 

Τα αναδρομικά στην πράξη. Συνάντηση Προέδρου ΠΟΣ με Γ. Δντη Δνσης συντάξεων. Ανακοίνωση υπ' αρ. 50.


PDFΕκτύπωσηE-mail
Πέμπτη, 18 Δεκέμβριος 2014 12:19
Π Α Ν Ε Λ Λ Η Ν Ι Α                                                                                                                                    Αριθμ. Πρωτ. 45 /2014
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ                                                                                                                          16 Δεκ. 2014
e-mail: info@hellasmil.gr                                         
                                                                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 50
     Με αφορμή την κοινοποίηση των ενημερωτικών σημειωμάτων των συντάξεων μηνός Ιαν. 2015, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ), επισκέφθηκε την Τρίτη 16 Δεκ. 2014 το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους
(ΓΛΚ), με σκοπό τη συνεργασία με Στελέχη του, επί θεμάτων που αφορούν κυρίως τις συντάξεις των αποστράτων.