ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Συνεχίζοντας τις παρουσίες ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση του Παλαμηδίου και της πόλεως Ναυπλίου

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας κατόπιν προσκλήσεως του Δήμου Ναυπλιέων παραβρίσκεται στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Πόλη μας το ( έδρα του Συνδέσμου )   τιμώντας τους πολεμιστές  εκείνης της βραδιάς που σήμερα εμείς ως Αναπλιώτες είμαστε ελεύθεροι.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν στις 30 Νοεμβρίου 2022 όπου φέτος για πρώτη φορά θα γίνει παρέλαση και έγινε  επίσημη αργία.  

 


Επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση του Παλαμηδίου και του Ναυπλίου (βίντεο)

Σπαντιδέας

Με την ευκαιρία τον εορτασμού της ιστορικής επετείου των 200 χρόνων από την κατάληψη του Παλαμηδίου και της απελευθέρωσης του Ναυπλίου από τον Τουρκικό ζυγό, ο Προοδευτικός Σύλλογός Ναυπλίου "Ο Παλαμήδης" πραγματοποίησε σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπλιέων και τον ΔΟΠΠΑΤ, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 επετειακή εκδήλωση στο «Βουλευτικό» της πόλης.


Στην εκδήλωση συμμετείχε η Χορωδία Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Ναυπλίου Μικτό Πολυφωνικό Σχήμα Πιάνο: Ελένη Μπέλεση υπό την Διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Θεοδόση Αντωνιάδη και ο Σύλλογος "Αρματωμένοι Μωραϊτες"


Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θεοδόσης Σπαντιδέας, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, Εκπρόσωπος της γενέτειρας του Πορθητή και ο Πρόεδρος τον Συλλόγου των Απανταχού Ναυπλιέων «Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ», ενώ παρευρέθηκαν οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Ανδριανός, Γ. Γκιόλας και Α.Πουλάς, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μ.Ράλλη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ναυπλίου Γ.Καχριμάνης, οι Αντιδήμαρχοι Κ. Ρούτουλας Χ.Ζέρβας, Ν. Αναστασίου, ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Γ. Χαρτζόπουλος, ο καθηγητής Ευρωπαϊκού δικαίου και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Τ. Γεώργας, κα. 


Ακολούθησαν τραγούδια από τον χορωδία  Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Ναυπλίου σε στίχους και μουσική του Θεοδόση Αντωνιάδης, η εκφώνηση του πανηγυρικού από τον κ. Χατζή Αριστείδη Καθηγητή Ιστορίας & Φιλοσοφίας της Επιστήμης του ΕΚΠΑ.


Στην συνέχεια έγινε απονομή τιμητικών διακρίσεων και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το "Χαίρε Ανάπλι" και τον Εθνικό Ύμνο.


ΠΗΓΗ  :