ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Απιστευτη κατολισθηση στη Νορβηγια - Η θαλασσα καταπιε ολοκληρη περιοχη



Χάρτης του/της Νορβηγία
    Μεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε στην περιοχή Kråkneset στον βορρά της Νορβηγίας
Μια μεγάλη έκταση γης, με σπίτια, δρόμους και δέντρα, γλίστρησε κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα.

Ύπνος το μεσημέρι: Τα υπέρ και τα κατά μιας λατρεμένης, για κάποιους, συνήθειας




Ύπνος το μεσημέρι: Τα υπέρ και τα κατά μιας λατρεμένης, για κάποιους, συνήθειας


    Για πολλούς ανθρώπους μπορεί να είναι δύσκολο να κάνουν έναν καλό ύπνο στην διάρκεια της νύχτας. Οι υποχρεώσεις, οι ευθύνες και τα προβλήματα της καθημερινότητας παίρνουν, δυστυχώς, προτεραιότητα σε σχέση με τον ύπνο και τους δυσκολεύουν.
    Ύπνος - Επίσης, άλλοι παράγοντες, όπως μια ασθένεια, ή το ροχαλητό του/της συντρόφου τους που πιθανώς ξαπλώνει μαζί τους μειώνουν όχι μόνο τη διάρκεια, αλλά και την ποιότητα του ύπνου. Έτσι, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη να “κλέψουν” λίγη ώρα ύπνου τις μεσημεριανές ώρες.

Κοινωνικός Τουρισμός: Τα προγράμματα που τρέχουν - Πώς θα γίνεται η επιδότηση


Κοινωνικός Τουρισμός: Τα προγράμματα που τρέχουν - Πώς θα γίνεται η επιδότηση
    Με σκοπό την αναζωογόνηση του κλάδου του Τουρισμού, η κυβέρνηση τρέχει, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους για την υπαγωγή στο οποίο θα πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια.

Συντάξεις: Τα τελικά αναδρομικά και το παρασκήνιο - Τα ποσά που έχουν "κλειδώσει"




Συντάξεις: Τα τελικά αναδρομικά και το παρασκήνιο - Τα ποσά που έχουν "κλειδώσει"


    Έως την πρώτη Παρασκευή του Ιουλίου αναμένεται να δημοσιοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, η απόφαση για τα αναδρομικά που θα επιστραφούν από τις παράνομες μειώσεις ενός 10μήνου (ή 11μήνου) σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Προσοχή σε ηλεκτρονική απάτη μέσω υποκλοπής email




Προσοχή σε ηλεκτρονική απάτη μέσω υποκλοπής email
    Χέρι στα email ανυποψίαστων πολιτών βάζουν επιτήδειοι και στην συνέχεια εμφανίζονται ως εκπρόσωποι φυσικών και νομικών προσώπων και τους εξαπατούν αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Αναδρομικά: Τι θα πάρουν οι συνταξιούχοι ανά Ταμείο και ποσό σύνταξης

Χρηστικά

Το ΣτΕ αποφασίζει αν θα δοθούν σε όλους ή μόνο σε όσους κατέθεσαν αγωγές

Εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι και νοικοκυριά – και μαζί τους το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο – αναμένουν εναγωνίως την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για  τα αποκαλούμενα “αναδρομικά”, δηλαδή για την απόδοση/επιστροφή μέρους των περικοπών που είχαν γίνει σε κύριες και επικουρικές συντάξεις πριν από την ψήφιση του “νόμου Κατρούγκαλου”.
Επίμαχο αντικείμενο τα ποσά που παρακρατήθηκαν από τον Ιούνιο του 2015 έως και τον Μάιο του 2016, στο μεσοδιάστημα από την έκδοση απόφασης του ΣτΕ  που“εβγαζε” αντισυνταγματικές τις μειώσεις, μέχρι και την έναρξη ισχύος του νόμου Κατρούγκαλου.
Η απόφαση θεωρείται περίπου δεδομένη: Το ανώτατο διοικητικό και ακυρωτικό δικαστήριο θα αποφανθεί ότι οι μειώσεις που συνεχίστηκαν μετά την έκδοση της σχετικής απόφασης του ήταν παράνομες και τα ποσά πρέπει να αποδοθούν στους συνταξιούχους.
Καλείται όμως να λάβει και μιά άλλη απόφαση, εξαιρετικά σημαντική για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους διαφόρων Ταμείων: Να αποφανθεί αν τα “αναδρομικά” θα δοθούν σε όλους, ή μόνον σε αυτούς που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη ζητώντας ακύρωση των μειώσεων/περικοπών.

 Οι δύο ερμηνείες