ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Η Κίνα εισέρχεται δυναμικά στην Σερβία με αμυντική βοήθεια ύψους 1,1 εκατ. δολαρίων

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: Νοεμβρίου 18, 2014 at 6:16 μμ, Last Updated: 
serbia 1
Η Κίνα εισέρχεται δυναμικά στην περιοχή των Βαλκανίων , και συγκεκριμένα στην Σερβία, με την επίτευξη αμυντικής συμφωνίας , που υπογράφηκε στο Πεκίνο. Οι γεωπολιτικές βλέψεις του «κινεζικού δράκου» στα βαλκάνια είναι πολύ μεγάλες, και σημαντικές όπως αναφέρουμε στο pentapostagma.gr.

Συγκεκριμένα οι υπουργοί Άμυνας της Σερβίας και της Κίνας, κκ. Bratislav Gašić και Čang Vanćiuen, υπέγραψαν στο Πεκίνο συμφωνία παροχής οικονομικής δωρεάς της Κίνας προς την Σερβία, για στρατιωτικούς σκοπούς, ύψους 1,1 εκατομμύριου δολάρια, αναφέρει η ιστοσελίδα της σερβικής τηλεόρασης.rts.rs .
Ειδικά, οι Gašić και Vanćiuen κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι σχέσεις ανάμεσα σε δύο χώρες είναι εκ παραδόσεως φιλικές στο σύνολό τους. Στις συνομιλίες τονίστηκε η σημασία της περαιτέρω ανάπτυξης της στρατιωτικής συνεργασίας, και της συνεργασίας στον τομέα της εκπαίδευσης αξιωματικών του στρατού, καθώς επίσης, έγινε λόγος για την προώθηση της στρατιωτικής συνεργασίας σε πολλούς τομείς.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σέρβου ΥΠΑΜ στην Κίνα, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Νοεμβρίου, θα υπογραφεί μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας του σερβικού υπουργείου άμυνας και της κινεζικής αμυντικής εταιρείας ZTE, μνημονίου συνεργασίας των δύο στρατιωτικών ακαδημιών των δύο χωρών, και οικονομική συμφωνία μεταξύ της σερβικής εταιρείας «Jugoimport και της China Poly Group Corporation».
Οι στρατηγικές και οικονομικές βλέψεις της Κίνας στην περιοχή των Βαλκανίων είναι πολύ μεγάλες , ειδικά αυτήν την περίοδο των πολλών ευκαιριών λόγω οικονομικής κρίσης. Με την κίνηση αυτή αλλά και με μελλοντική διείσδυση, ο «κινεζικός δράκοντας» , επιθυμεί να έχει λόγο σαφέστατα στα τεκταινόμενα στην περιοχή , καθώς και στις όποιες εξελίξεις…
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου