ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΟΟΣΑ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ «ΧΑΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΑ

02/10/2014
Έντονη ανησυχία για την ανεργία των νέων, που ξεπερνά το 50% σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Άνχελ Γκουρία, σε ομιλία του, στη Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Παρουσιάζοντας τις ετήσιες δραστηριότητες του ΟΟΣΑ, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού τόνισε πως τα υψηλά ποσοστά ανεργίας φανερώνουν πόσο πραγματικός είναι ο κίνδυνος να μιλάμε για μία «χαμένη γενιά».
Ακόμη, ο κ. Γκουρία επισήμανε ότι η οικονομική κρίση έχει επιδεινωθεί, οι ανισότητες αυξάνονται, τροφοδοτώντας μία κοινωνική κρίση ενώ, όπως τόνισε, η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει κατακόρυφη πτώση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τις κυβερνήσεις και τους θεσμούς.
Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού αναφέρθηκε γενικά στις προσπάθειες που καταβάλλει ο ΟΟΣΑ για τη μείωση της ανεργίας, την ενίσχυση των εμπορικών ροών μεταξύ των κρατών, τον εξορθολογισμό των φορολογικών πολιτικών και τη στροφή προς οικονομίες χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Κλείνοντας, ζήτησε από τους βουλευτές-μέλη της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, να αφουγκρασθούν τον σφυγμό της κοινωνίας και να συμβάλουν στη διαμόρφωση της πολιτικής του ΟΟΣΑ, για την ενίσχυση ανθρώπων που αισθάνονται σαν χαμένοι, μέσα στο νέο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου