ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Μάθετε στο παιδί σας να συμπεριφέρεται ευγενικά


Posted: March 28, 2015 at 9:52 pm, Last Updated: 

Μάθετε στο παιδί σας να συμπεριφέρεται ευγενικά

Η οικογένεια ως φορέας αγωγής και κοινωνικοποίησης του παιδιά είναι αυτή που μαθαίνει την ευγένεια, την καλοσύνη στα μικρά της μέλη που είναι τα παιδιά. Εάν αναρωτιέστε ποιες κατάλληλες μεθόδους πρέπει να  χρησιμοποιείτε για να μάθετε στα μικρά σας να συμπεριφέρονται ευγενικά,  τότε πρέπει να ξέρετε πως η συμπεριφορά και η στάση που θα έχετε απέναντι στο παιδί σας θα είναι αυτή που θα οδηγήσει στην υιοθέτηση ή μη καλής και ευγενικής συμπεριφοράς από το ίδιο.

Για να είναι το παιδί ευγενικό απέναντι σε εσάς και τον κοινωνικό του περίγυρο, είναι καλό να ακούει κάποιες λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιούμε όλοι στην καθημερινότητά μας όπως «Καλημέρα, Γεια σας, Ευχαριστώ» οι οποίες έχουν θετικό αντίκρισμα στους άλλους. Αργά ή γρήγορα θα αντιληφθεί ότι κάθε φορά που θα χρησιμοποιεί αυτές τις λέξεις, θα επαινείται από τον περίγυρό του και χωρίς να το καταλάβει θα αποκτήσει τους βασικούς κανόνες ευγενικής συμπεριφοράς.

Βοηθήστε τα παιδιά σας να μάθουν να εκτιμούν τους άλλους. Ανεξάρτητα από τάξη, χρώμα, φυλή ή οικονομική επιφάνεια. Γιατί η εκτίμηση τους για εσάς θα αποτελέσει πρωταρχικό μοντέλο για τις υπόλοιπες σχέσεις τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνετε το επίκεντρο του κόσμου τους, αλλά ότι πρέπει να αποτελέσετε το πρώτο σκαλί, ώστε να αρχίζουν να εκτιμούν τα προτερήματα των άλλων.
Το παιδί σας είναι ο καθρέφτης σας, πράγμα που θα έχετε διαπιστώσει από πολύ νωρίς στη ζωή του. Αν φέρεστε με ευγένεια και σεβασμό υπάρχουν πολλές πιθανότητες το παιδί σας να αποτυπώσει τη συμπεριφορά, να την αποθηκεύσει και σταδιακά να αρχίσει να συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο.
Μην εστιάζετε μόνο στην αυτοεκτίμηση του παιδιού, εστιάστε στην ωρίμανσή του. Εννοείται πως και η αυτοεκτίμηση χρειάζεται, αλλά η ωριμότητα είναι αυτή που μπορεί να το βοηθήσει να διαχειριστεί καταστροφικά συναισθήματα, να ισορροπήσει και να συντονίσει τις ανάγκες του με τους άλλους, και να συμπεριφερθεί με καλοσύνη!


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/03/%ce%bc%ce%ac%ce%b8%ce%b5%cf%84%ce%b5-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%af-%cf%83%ce%b1%cf%82-%ce%bd%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bc%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%86%ce%ad%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%b1.html#ixzz3VoOHJW8R

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου