ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ορθή εφαρμογή των κανόνων που διέπουν τις υποθήκες. ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "
11/12/2013
Τα μέτρα για την ενίσχυση της ορθής εφαρμογής των νέων κοινοτικών κανόνων που διέπουν τις υποθήκες ενέκριναν οι ευρωβουλευτές, διασφαλίζοντας ότι οι αγοραστές ακινήτων κατοικίας θα είναι καλύτερα ενημερωμένοι σχετικά με το πραγματικό κόστος που ενέχει μια υποθήκη και ότι θα προστατεύονται καταλλήλως στις περιπτώσεις που δεν μπορούν να αποπληρώσουν το δάνειο. 
 

H εν λόγω ψηφοφορία έπεται συμφωνίας που έχει ήδη επιτευχθεί μεταξύ των ευρωβουλευτών και των υπουργών των κρατών μελών της ΕΕ.

«Για τις περισσότερες οικογένειες, η υποθήκη είναι η μεγαλύτερη αλλά και η πιο μακρά οικονομική δέσμευση που αναλαμβάνουν. Γι 'αυτό και πρέπει οι κανόνες αυτοί να συμβάλλουν στην επίτευξη μιας πανευρωπαϊκής αγοράς που θα είναι σταθερή, ολοκληρωμένη, και πάνω απ' όλα βιώσιμη. H αγορά αυτή θα πρέπει επίσης να διασφαλίζει ένα υψηλό επίπεδο προστασίας των καταναλωτών και την κατάλληλη ενημέρωσή τους, καθώς και μια ισορροπημένη σχέση μεταξύ δανειστών και δανειοληπτών", είπε χαρακτηριστικά ο εισηγητής για το θέμα Antolin Sanchez Presedo (Σοσιαλιστές, Ισπανία).

Οι ευρωβουλευτές επιβεβαίωσαν στην Oλομέλεια (με 596 ψήφους υπέρ, 31 κατά και 65 αποχές) τη συμφωνία που πέτυχαν με τα κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς είναι ικανοποιημένοι με το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών θα μπορεί να διεξάγει έρευνες σε περίπτωση ενδεχόμενης παραβίασης των κανόνων ή αδυναμίας εφαρμογής τους, και να ζητεί από τις αρμόδιες αρχές στα κράτη μέλη να της παράσχουν τις κατάλληλες πληροφορίες.

Η νομοθεσία θα καλύπτει τις υποθήκες που αφορούν ακίνητα που προορίζονται για κατοικίες, κατοικίες που περιλαμβάνουν και ένα χώρο γραφείου και εκτάσεις προς οικοδόμηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου