ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

ΠΟΛΙΚΟ ΨΥΧΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ - ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΠΟΛΙΚΟ ΨΥΧΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ - ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
07/01/2014
Στην κατάψυξη εξακολουθεί να βρίσκονται οι μεσοδυτικές ΗΠΑ, καθώς βρίσκονται αντιμέτωπες με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί εδώ και δύο δεκαετίες. Την ίδια ώρα, η κακοκαιρία συνεχίζεται και στη Βρετανία.
Στις ΗΠΑ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι το πολικό ψύχος, το οποίο έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στη χώρα, μετακινείται προς τα ανατολικά, ενώ χθες παρέμειναν κλειστά τα σχολεία σε Σικάγο και Μινεσότα, καθώς και σε περιοχές του Γουισκόνσιν, του Ιλινόις, της Ιντιάνα και της Αϊόβα.
Ακόμη, σύμφωνα με τον ιστότοπο Flightaware.com, περισσότερες από 7.300 πτήσεις καθυστέρησαν και 3.514 ακυρώθηκαν την Κυριακή στις ΗΠΑ.
«Σε συνδυασμό με τους θυελλώδεις ανέμους, οι θερμοκρασίες αυτές θα φτάσουν σε επίπεδα επικίνδυνα για την ανθρώπινη ζωή, έως και τους μείον 60 βαθμούς Φαρενάιτ (-51 βαθμοί Κελσίου)» αναφέρει η ανακοίνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.
Πρόκειται για χαμηλές θερμοκρασίες-ρεκόρ: -31 βαθμοί Κελσίου στο Φάργκο της Βορείου Ντακότα, - 35 βαθμοί Κελσίου στο Ιντερνάσιοναλ Φολς της Μινεσότα και -26 βαθμοί Κελσίου σε Ιντιανάπολη και Σικάγο. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι οι θερμοκρασίες στη βορειοανατολική Μοντάνα μπορεί να φτάσει μέχρι και τους -51 βαθμούς Κελσίου.
Την ίδια ώρα, τα ακραία καιρικά φαινόμενα απασχόλησαν την κυβερνητική ειδική επιτροπή εκτάκτων καταστάσεων Cobra που συνεδρίασε υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος Όουεν Πάτερσον.
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι από τις βροχοπτώσεις κινδυνεύουν με υπερχείλιση πολλοί ποταμοί θέτοντας σε κίνδυνο γειτονικές κοινότητες, περιλαμβανομένων εκείνων στη νότια Αγγλία που βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού Μέντγουεϊ στο Κέντ, του Τάμεση στην Οξφόρδη και του Σέβερν στο Γκλόστερσαϊρ.
Περισσότερα από 200 σπίτια πλημμύρισαν--από τη νότια Αγγλία ως τη Σκωτία. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την κακοκαιρία τις τελευταίες ημέρες.
 
 
ΠΗΓΗ :   ¨      ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ        "  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου