ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Σχολεία μοίρασαν USB σε μαθητές που παρέπεμπαν σε πορνογραφικό site

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr  " 

premier-jour-d-ecole-pour-les-eleves-d-un-etablissement-primaire-parisien-le-3-septembre-2013_4027221
Βρυξέλλες,Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά για pentapostagma.gr
Γαλλία: Στο Besancon  οι μαθητές της τετάρτης δημοτικού έλαβαν δωρεάν εκπαιδευτικά USB φλασάκια. Μιά δυσάρεστη έκπληξη για μαθητές και γονείς: τα links (σύνδεσμοι) που ήταν αποθηκευμένα,  παρέπεμπαν σε ένα  site πορνογραφικού περιεχομένου και σε ένα   πολεμικό παιχνίδι  υπερβολικά βίαιο.
Το εκπαιδευτικό φιάσκο ξεκίνησε από μιά  πρωτοβουλία της πόλης του Besancon να διανείμει δωρέαν στους  μαθητές της CE2 των δημοτικών σχολείων    USB φλασακια  που  θα τούς κατεύθυναν σε παιδαγωγικά sites.Το σκάνδαλο ήρθε στο φως, όταν  γονείς ανακάλυψαν ότι ο ένας σύνδεσμος αφορούσε το πορνογραφικό site και ο άλλος το βίαιο πολεμικό παιχνίδι, σύμφωνα με την εφημερίδα L’ Est republicain και το περιοδικό L Express (12/02/14). besancon-plainte-de-parents-contre-le-x
Οι γονείς  προέβησαν αμέσως σε καταγγελία της Δημαρχίας της πόλης του Besancon. Ο Patrick Ayache, γενικός διευθυντής δημοτικών υπηρεσιών,δήλωσε ότι δεν ευθύνεται ο Δήμος για αυτή τη δυσλειτουργία:   “πράγματι τα USB που διανεμήθηκαν παρέπεμπαν σε μη εκπαιδευτικά sites διότι στο μεταξύ οι ιστότοποι είχαν πωληθεί σε εταιρείες προβολής πορνογραφίας για ενήλικες”.
Στην προσπάθειά του να μετριάσει το σκάνδαλο, ο Patrick Ayache ανέφερε “ότι μικρός αριθμός παιδιών βρέθηκε εκτεθειμένος σε αυτές τις σοκαριστικές εικόνες”, επισημαίνοντας ότι “το ηλεκτρονικό πακέτο που δόθηκε στα σχολεία περιλάμβανε και έναν υπολογιστή στον οποίο η γονεική ασφάλεια  ήταν ενεργοποιημένη”.
Στις 16 Ιανουαρίου στην Sainte Maritime μια εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αποχώρησε ντροπιασμένη από την τάξη της αφού προέβαλε κατά λάθος μια πορνογραφικά ταινία στους μαθητές της, προφανώς από παρόμοια προχειρότητα των εκπαιδευτικών αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου