ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ( 3 η ΠΡΟΣ 4 η - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ) ΗΜΕΡΑ Φωτογραφίες VIDEO ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ : ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2014

΄Ηδη το οδοιπορικό μέσα στο ΄Αγιο ΄Ορος στο περιβόλι της Παναγίας  έφθασε στην  3η προς 4η ημέρα όπου η μία ομάδα (μικρή)  θα διανυκτερεύσει  στην Ι.Μ. Κουτλουμουσίου η άλλη Ομάδα θα διανυκτερεύσει στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.


Στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου ο Πρώτος κτήτορας ήταν ο Μέγας Κων/νος, ο Δεύτερος ήταν ο Μέγας Θεοδόσιος και οι Τρίτοι ο Αθανάσιος – Νικόλαος και Αντώνιος Αντώνιος και κτίστηκε περί τον 10ον αιώνα. 












Η Ιερά Μονή έχει τις παρακάτω εικόνες :

ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΗΜΑΤΑΡΙΣΣΑΣ : Την εικόνα την  είχαν ρίξει στο πηγάδι και βρέθηκε με μία λαμπάδα αναμμένη και ένα Σταυρό.



ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΗΣ :  Θαυματουργή για τους Καρκινοπαθείς.



ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΡΙΑ : Η Κόρη του αυτοκράτορα πήγε να μπει στην Ι.Μ. και η Παναγία δεν την άφησε να μπει και της είπε εδώ είμαι εγώ Βασίλισσα και η πριγκίπισσα αποδέχθηκε ταπεινά και αποχώρησε.


ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΣΦΑΓΜΕΝΗ : Πήρε το όνομά της επειδή ο μοναχός που διακόνευε τον Ναό δεν προλάβαινε το φαγητό από την τράπεζα και θυμωμένος μαχαίρωσε την εικόνα. Η Παναγία τον τιμώρησε με τύφλωση και αυτός επί 3 χρόνια ζητούσε συγχώρεση με προσευχή την οποία και πλήρωσε το δε χέρι του έμεινε παράλυτο εν ζωή και αναλλοίωτο μετά θάνατο το οποίο φυλάσσεται στο Μοναστήρι.


ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΥΙΑΣ : Είπε να μην ανοίξουν τις πύλες του Μοναστηριού γιατί ήταν οι πειρατές και ο Χριστός είπε στην Παναγία (λόγω ασέβειας Μοναχού ) να μην το αποκαλύψει ενώ η Παναγία το είπε. Στην εικόνα ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΤΟ ΧΈΡΙ ΤΟΥ Χριστού μπροστά στο στόμα της Παναγίας.



ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΙΤΙΣΣΑ : Το λάδι στην Ι.Μ. είχε φθάσει στο τέλος και έδωσε εντολή ο ηγούμενος ώστε ο Μάγειρας να μην βάζει λάδι στα φαγητά για αρκετό καιρό. Τότε οι Μοναχοί έκαναν παράπονα επειδή είχαν πολύ καιρό να φάνε λάδι. Τότε ο ηγούμενος έκανε προσευχή στην Παναγία και είδε μετά τα πιθάρια γεμάτα και να τρέχει το λάδι έξω.



ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΥΡΟΒΟΛΗΘΕΙΣΑ : Την πυροβόλησε Τούρκος το 1822 ο οποίος μετ΄’α κρεμάστηκε, ο δε θείος του που ήταν επικεφαλής είπε να μείνει άταφος διότι δεν σεβάστηκε τα θεία.


 Ο αρμόδιος μοναχός μας πήγε σε όλες τις παραπάνω εικόνες όπου δείχνοντας μας έλεγε τα λίγα λόγια για την κάθε μία και στην συνέχεια το προσκύνημα. 


Το βράδυ άλλος μοναχός μας μίλησε για το θέμα της Προσευχής. 
΄Οπου μπορούμε να προσευχόμαστε σε οπουδήποτε σημείο και αν βρισκόμαστε και να ζητούμε την βήθεια.

  
 Εθελοντική Προσφορά εργασίας στην Ι.Μονή.
΄Εγινε από τον Πρόεδρο της Ι.Ρ.Α Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών της Τοπικής Διοίκησης Αργολίδας κ. ΣΧΟΙΝΟΧΩΡΙΤΗ Χρήστο αναμνηστικό μετάλλιο στον ΤΣΙΓΑΡΑ Ιωάννη  Ταξίαρχο ε.α για την συνεχή συμμετοχή του. . 


Περισσότερες φωτογραφίες - video υπάρχουν στις αναρτήσεις των προηγούμενων ετών και ακόμα στο προηγούμενο blog.  " ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ " όπου για τεχνικούς λόγους σταμάτησε η λειτουργία του. 




Εδώ με το δελτίο τύπου τελείωσε για το 2014 η Προσκυνηματική Εκδρομή χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα και τελειώνοντας θα πρέπει και πάλι να παινέσω τον  ακούραστο και πάντα δραστήριο Πρόεδρο της Ι.Ρ.Α. κ. ΣΧΟΙΝΟΧΩΡΙΤΗ   Χρήστο όπου ο Θεός να τον έχει καλά ώστε κάθε χρόνο να ηγείται αυτής της Ιερής Αποστολής. 

΄Οπως διαπιστώνετε με την παρούσα ανάρτηση τελειώνουν όλες οι αναρτήσεις σχετικά με το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2014 όπου όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις θα τις βρείτε στην ετικέτα " ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2014 " .

Επειδή μετά από κάθε τέτοιου είδους εκδρομή όπου για όγδοη φορά λαμβάνω μέρος κάτι κάθε χρόνο βλέπεις διαφορετικό αλλά και κάτι μαθαίνεις παραπάνω. 
Αυτή την χρονιά έμαθα ότι οι Ιστοσελίδες : 
α) Διατροφικός Κώδικας,
β) ASTANA  και 
γ)ΑΝΤΖΕΤΑ 21 
έχουν διάφορα  ενδιαφέροντα στοιχεία  όποιος θέλει κάτι περισσότερο ας τις επισκεφθεί.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου