ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Ο Ελληνισμός στο σύγχρονο Ιράν

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

23/06/2014
Με αφορμή την συμπλήρωση εβδομήντα τριών χρόνων από την ίδρυση της Ελληνικής Κοινότητας Τεχεράνης, Ιράν, το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) και η Εταιρία Ελληνο-Ιρανικών Μελετών σας προσκαλούν στην παρουσίαση της αγγλικής μετάφρασης του βιβλίου του Ευάγγελου Βενέτη, Greeks in Modern Iran (Athens, 2014).

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014, στις 19:00 στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).
Το βιβλίο του Ευάγγελου Βενέτη αποτελεί ιστορική μονογραφία στους τομείς των σύγχρονων ελληνο-ιρανικών σπουδών και της ελληνικής διασποράς στην Μέση Ανατολή.
Αποσκοπεί στην ενημέρωση του επιστημονικού και ευρέως αναγνωστικού κοινού για το παρελθόν, παρόν και μέλλον μιας άγνωστης πτυχής του Ελληνισμού της διασποράς στον ισλαμικό κόσμο και την Δυτική Ασία.
Με δεδομένο το ότι διεθνώς η μελέτη των ελληνο-ιρανικών σπουδών σταματά στον 7ο αι. μ.Χ, ελάχιστα στοιχεία είναι γνωστά για τις ελληνο-ιρανικές σχέσεις και σπουδές έκτοτε μέχρι σήμερα. Η απουσία ακαδημαϊκής έρευνας στον εν λόγω τομέα τον καθιστά παρθένο, και συνεπώς ελκυστικό, ερευνητικά.
Ο Δρ. Ευάγγελος Βενέτης γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Σπούδασε ιστορία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, από όπου απέκτησε και τον μεταπτυχιακό του τίτλο στην μεσαιωνική ιστορία με θέμα: Το Ζωροαστρικό ιερατείο και η επιρροή του στις διπλωματικές σχέσεις Βυζαντίου-Περσίας.
Το 2006 ολοκλήρωσε επιτυχώς τις διδακτορικές του σπουδές στον κλάδο των ισλαμικών και μεσανατολικών σπουδών από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Έχει συγγράψει περισσότερα από δέκα βιβλία στα Ελληνικά και τα Αγγλικά καθώς και πολυάριθμα άρθρα για τον μεσαιωνικό και σύγχρονο ισλαμικό κόσμο σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι ιδρυτής και διευθυντής της Εταιρίας Ελληνο-Ιρανικών Σπουδών και Επικεφαλής του Ερευνητικού Προγράμματος Μέσης Ανατολής του ΕΛΙΑΜΕΠ.
Ομιλητές:
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
- Καθηγητής Ευάγγελος Σόρογκας (Hellenic American University), Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων, Αθήνα
- Δρ. Μοχαμμάντ-Χοσσέιν Μοζαφαρί, Μορφωτικός Ακόλουθος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην Ελλάδα
- Νικόλαος Μερίκας, εκ μέρους της Ελληνικής Κοινότητας Τεχεράνης, Αθήνα
- Δρ. Ευάγγελος Βενέτης, Εταιρία Ελληνο-Ιρανικών Σπουδών, Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), Αθήνα
Τη συζήτηση συντονίζει ο Νικόλαος Κωνσταντάρας, εφημ. Καθημερινή, Αθήνα
Info:
Ημερομηνία εκδήλωσης
Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014, 19:00
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, 210 3680950
Είσοδος ελεύθερη

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου