ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Εκτελέσεις με οκτάχρονους «θεατές»!

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma  " 

Posted: June 19, 2014 at 12:27 pm, Last Updated: 
paidia844
Εχουν μεγαλώσει μέσα στη βία, «εμβαπτίζοντας» τις παιδικές μνήμες τους στις λίμνες αίματοςπου σχηματίζουν στο άνυδρο έδαφος τα σώματα των νεκρών εχθρών των πατεράδων τους. Οσο για τις ψυχές τους; Εχουν δηλητηριαστεί για πάντα κι αυτές, από τις διδαχές των μεγαλυτέρων που τα μαθαίνουν ότι η τζιχάντ είναι χρέος ιερό.

Αυτή τη φορά στις νέες φωτογραφίες-ντοκουμέντα, που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας και αφορούν βέβαια τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ), δεν πρωταγωνιστούν ενήλικες, αλλά ανήλικα παιδιά. Παιδιά όχι μεγαλύτερα από οκτώ ετών, τα οποία ως θεατές παρακολουθούν με περίσσεια περηφάνια τις εκτελέσεις Ιρακινών αιχμαλώτων λίγο μετά την κατάληψη της Μοσούλης. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν μόλις πριν από μία εβδομάδα και κάνουν πια τον γύρο του κόσμου, δίνοντας ακόμη μια γεύση της φρίκης που -υπό άλλη μορφή- βιώνει ξανά το πολύπαθο Ιράκ.
Ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία και οι συγκρούσεις στο Ιράκ έχουν φτάσει σε απόλυτα κρίσιμο σημείο και απειλούν πια ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής, διαπίστωνε χθες ο ΟΗΕ, ενώ όσον αφορά την ουσία των γεγονότων αναφερόταν στο γεγονός ότι οι τζιχαντιστές βρίσκονται -σύμφωνα με αμερικανικές πηγές- «μόνο 38 μίλια έξω από τη Βαγδάτη». Κι όντας εξοπλισμένοι πια με σημαντικό αριθμό αρμάτων μάχης, φορτηγών, αλλά και με τζιπ τύπου Humvee (τα οποία πήραν στα χέρια τους πρόσφατα μετά τις νικηφόρες μάχες που έδωσαν στο Ιράκ), αποτελούν έναν «σοβαρά υπολογίσιμο αντίπαλο».
Οι φόβοι, λοιπόν, για πιθανή διχοτόμηση της χώρας μεγαλώνουν διαρκώς, παρά το γεγονός ότι χθες οι τζιχαντιστές απωθήθηκαν από την πόλη Μπακούμπα, αλλά προέβησαν στην κατάληψη του Ταλ Αφάρ και εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον χωριού σιιτών κοντά στο Κιρκούκ. Ειδικότερα, πάντως, στην Μπακούμπα, πριν αποχωρήσουν οι αντάρτες της ΙΚΙΛ, έγινε γνωστό ότι τουλάχιστον 44 κρατούμενοι σκοτώθηκαν σε επίθεση των τζιχαντιστών κατά κέντρου κράτησης της αστυνομίας στην πόλη.
Μάχες μαίνονταν χθες στη συνοριογραμμή Συρίας – Ιράκ και συγκεκριμένα σε θύλακες κοντά στα ιρακινά σύνορα. Εκεί, αντικαθεστωτικοί αντάρτες, που πολεμούν κατά του Μπασάρ αλ Ασαντ στη Συρία, μάχονταν την Τρίτη με τους αντάρτες της ΙΚΙΛ.
Στον αντίποδα ωστόσο, οι σιίτες δεν κάθονται πια «με σταυρωμένα τα χέρια». Σύμφωνα με την ιρακινή κυβέρνηση, ήδη «πάνω από 2.000.000 άνθρωποι έχουν δηλώσει εθελοντές, εκφράζοντας την επιθυμία τους να πολεμήσουν εναντίον των φανατικών σουνιτών».
Τέλος χθες, και σε ό,τι αφορά τη διεθνή κοινότητα, η Τουρκία προέβη «για λόγους ασφαλείας» στην εκκένωση του τουρκικού προξενείου στη Βασόρα, ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα -μετά τις συζητήσεις Ιρανών και Αμερικανών αξιωματούχων- διαμήνυσε ότι θα επανεξετάσει τις επιλογές που έχει για το Ιράκ. Κινήσεις για την επαναλειτουργία της πρεσβείας του στην Τεχεράνη έκανε χθες το Λονδίνο, σύμφωνα με το BBC.


dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου