ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Άνοδος 6,8% στις παγκόσμιες πωλήσεις smartphones το 3ο τρίμηνο 2015


Ζητήστε πληροφορίες για το BizBiz ΠΡΙΝ διαβάσετε το άρθρο!!
portaala otayhteyttaΤη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία της - από πλευράς όγκου πωλήσεων - πέτυχε η διεθνής αγορά “έξυπνων” κινητών την περίοδο Ιουνίου - Σεπτεμβρίου 2015
 
Θετικά μηνύματα έστειλε η παγκόσμια αγορά των smartphones την περίοδο Ιουνίου - Σεπτεμβρίου 2015, με τις πωλήσεις να ενισχύονται κατά 6,8% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και να φτάνουν τα 355,2 εκατ. Σύμφωνα με την IDC, πρόκειται για τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία της αγοράς από πλευράς όγκου πωλήσεων. Να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις των 355,2 εκατ. συσκευών βρίσκονται ελαφρά χαμηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη της εταιρείας, που έκανε λόγο για 363,8 εκατ. συσκευές. Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της εταιρείας, σχολιάζοντας τα προκαταρκτικά στοιχεία για το 3ο τρίμηνο του έτους, την εξεταζόμενη περίοδο, οι κατασκευαστές έδωσαν έμφαση στα high-end μοντέλα, σε μια προσπάθεια να ξεπεράσουν ο ένας τον άλλον, τόσο αναφορικά με τα χαρακτηριστικά των συσκευών, όσο και σε επίπεδο design.
Ως εκ τούτου, ο ανταγωνισμός ήταν ιδιαίτερα έντονος σε αυτήν την κατηγορία των συσκευών, αν και οι αναλυτές εκτιμούν ότι πολλοί κατασκευαστές, ήδη, αμφισβητούν - και σκοπεύουν να το κάνουν ακόμη πιο έντονα προσεχώς - την κυριαρχία των Samsung και Apple στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς των smartphones.
Όπως σχολιάζει η IDC, παρά τη λάμψη, που συγκεντρώνει η high-end κατηγορία των συσκευών, η ανάπτυξη σε επίπεδο όγκου πωλήσεων θα προέλθει από τη μεσαία κατηγορία smartphones και κυρίως, από τις αναδυόμενες αγορές.
ΑνταγωνισμόςΠάντως, το 3ο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης των κατασκευαστών, η Samsung ήταν εκείνη που διατήρησε την πρώτη θέση της αγοράς, με πωλήσεις 84,5 εκατ. συσκευών, αριθμός αυξημένος κατά 6,1% σε ετήσια βάση. Η Samsung, η οποία το εξεταζόμενο τρίμηνο έδωσε έμφαση στις premium συσκευές, με το λανσάρισμα των Galaxy S6 edge και Note5, πέτυχε μερίδιο αγοράς 23,8% αντίστοιχο περίπου με αυτό που είχε εμφανίσει ένα χρόνο νωρίτερα. Εκτός από τις high-end συσκευές, η Samsung πέτυχε πολύ καλές επιδόσεις και σε πιο χαμηλά τμήματα της αγοράς, με τα smartphones με τιμή κάτω των $200 να τροφοδοτούν τη ζήτηση σε πολλές αναδυόμενες αγορές.
Στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης βρέθηκε, κατά το 3ο τρίμηνο του έτους, η Apple, με τις νέες συσκευές, που λάνσαρε η αμερικανική εταιρεία, να ωθούν τις πωλήσεις της προς τα πάνω. Η Apple διέθεσε στην παγκόσμια αγορά 48 εκατ. συσκευές, αυξημένες κατά 22.2% από τα 39.3 εκατ. τεμάχια του περασμένου έτους, ενώ μόνο 13 εκατ. συσκευές πωλήθηκαν την πρώτη εβδομάδα του λανσαρίσματος των iPhone 6S και 6S Plus.
Το δε μερίδιο αγοράς της, για το 3ο τρίμηνο του έτους, διαμορφώθηκε σε 13,5% έναντι 11,8% ένα χρόνο νωρίτερα.
Την τρίτη θέση της κατάταξης με τους πιο ισχυρούς κατασκευαστές κατέλαβε η Huawei, η οποία διέθεσε στη διεθνή αγορά 26,5 εκατ. συσκευές, αυξημένες κατά 60,9% σε σχέση με το περασμένο έτος, με το μερίδιο της να διευρύνεται στο 7,5% από 5% ένα χρόνο νωρίτερα.
Η Lenovo, από την πλευρά, της συνέχισε τις προσπάθειες (μετά και από την απόκτηση του τμήματος των συσκευών της Motorola) να προωθηθεί περαιτέρω στην κορυφή της κατάταξης, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση της αγοράς, με πωλήσεις 18,8 εκατ. συσκευών, αυξημένες κατά 11,1% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.
Την κορυφαία πεντάδα των κατασκευαστών συμπλήρωσε, για το 3ο τρίμηνο, η επίσης κινεζική Xiaomi, με πωλήσεις 18,3 εκατ. συσκευών, ενισχυμένες κατά 5,6% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και μερίδιο αγοράς 5,2%.

Top 5 Κατασκευαστών Smartphone, Πωλήσεις, Μερίδιο Αγοράς και Αύξηση από έτος σε έτος, 3ο τρίμηνο 2015, Προκαταρκτικά στοιχεία (τεμ. σε εκατ.)
smartphone
Πηγή: IDC Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker (Οκτώβριος2015)


ΠΗΓΗ : Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=57376:anodos-68-stis-pagkosmies-poliseis-smartphones-to-3o-trimino-2015&catid=79:e-epixeirein&Itemid=553#ixzz3rDZV9zv8

3 σχόλια:

  1. Good advice, I'll try it. I recently found a cool app http://copy9.com/phone-tracker/. Very easy to use software to spy on someone else's phone, namely, for telephone your boy. At the moment, you feel like a god when you distinguish a lie from the truth.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Essay writing always require creativity and literacy. If you have lack of creativity use U Write My Essay and get a well-written essay soon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή