ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Ηνωμένα Έθνη: Το Βατικανό πρέπει να «απομακρύνει» άμεσα τους παιδεραστές ιερείς..

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr     "

ηνωμένα-έθνη-το-βατικανό-πρέπει-να-απομακρύνει-άμεσα-τους-ιερείς-παιδεραστέςΤα Ηνωμένα Έθνη κάλεσαν σήμερα το Βατικανό να «απομακρύνει άμεσα» όλους τους ιερείς που έχουν κατηγορηθεί ή κατηγορούνται για περιστατικά παιδικής κακοποίησης.
Το Παρατηρητήριο των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού αποκήρυξε το Βατικανό για την υιοθέτηση πολιτικών που ουσιαστικά επέτρεψαν την κακοποίηση χιλιάδων παιδιών από καθολικούς ιερείς.
Το Βατικανό, πάντως, συνεχίζει την ανένδοτη στάση του. Απαντώντας στην έκκληση του Παρατηρητηρίου ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει την σχετική έκθεση, κατηγορώντας όμως παράλληλα τους συγγραφείς της για παρέμβαση στις εσωτερικές του υποθέσεις.
Ομάδα εκπροσώπησης των θυμάτων παιδικής κακοποίησης από ιερείς του Βατικανού δέχθηκε με ικανοποίηση την σύνταξη της έκθεσης από το Παρατηρητήριο των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Παιδιών.
Το Βατικανό διαχρονικά δίδει πάντοτε «προβάδισμα» και λειτουργεί βάσει του εκκλησιαστικού νόμου, βάσει του κανονικού δικαίου (σ.σ.pentapostagma.gr- Canon Law), που υπερβαίνει σε τυπική ισχύ την τοπική ποινική νομοθεσία σε υποθέσεις εκκλησιαστικών εγκλημάτων. Επίσης, το Βατικανό, δεν ανέχεται εύκολα την εμπλοκή των πολιτικών αρχών σε εκκλησιαστικά ζητήματα.
Η πρόσφατη υπόθεση ανώτατου διπλωμάτη του Βατικανού, ενός Πολωνού αρχιεπισκόπου, αποδεικνύει το μέγεθος του σκανδάλου των περιστατικών παιδικής κακοποίησης. Ο διπλωμάτης κλήθηκε δίχως προειδοποίηση να επιστρέψει στην Ρώμη, έπειτα από σοβαρές αναφορές της τοπικής αστυνομίας του Santo Domingo για κακοποιήσεις παιδιών από τον Πολωνό αρχιεπίσκοπο..
Το Βατικανό, έχει αρνηθεί το αίτημα έκδοσης που έχει παραδοθεί από τις πολωνικές δικαστικές αρχές και αναφέρει ότι «πραγματοποιείται ήδη εσωτερική αστυνομική έρευνα στην Πόλη του Βατικανού».
Στα ευρήματά της, η Επιτροπή του Ο.Η.Ε. για τα δικαιώματα του παιδιού τονίζει ότι η Αγία Έδρα θα πρέπει τάχιστα να ανοίξει τα αρχεία της για τις υποθέσεις μελών του κλήρου που έχουν «αποκρύψει τα εγκλήματά τους» ούτως ώστε να καταστούν υπόλογοι στις δικαστικές αρχές.
Η Έκθεση ανέφερε ως σχεδόν εγκληματική πρακτική, την «κινητικότητα» των παραβατών από ενορία σε ενορία εντός της ίδιας χώρας αλλά και σε χώρες του εξωτερικού, αναφέροντας ότι αυτή η πρακτική «θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα παιδιά  αρκετών χωρών να πέσουν θύματα παιδικής κακοποίησης καθώς δεκάδες παιδεραστές φαίνεται ότι βρίσκονται ακόμη κοντά σε παιδιά»…
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου