ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Εκτίναξη των συναλλαγών μέσω φορητών συσκευών

ΠΗΓΗ : ¨     ¨

Το smartphone γίνεται και πορτοφόλι


Εκτίναξη των συναλλαγών μέσω φορητών συσκευών

Η περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού θα αποτελέσει τον οδηγό της ανάπτυξης του κλάδου των mobile payments, ο οποίος θα φτάσει το 1 τρισ. δολάρια σε δυο χρόνια

Εκτόξευση της αξίας των συναλλαγών που πραγματοποιούνται μέσω φορητών συσκευών (mobile payments) αναμένεται εντός της προσεχούς διετίας. Το ύψος αυτών των συναλλαγών αναμένεται να εκτιναχθεί στο 1 τρισ. δολάρια το 2017, από 500 δισ. που εκτιμάται ότι θα φτάσει φέτος, καταγράφοντας άνοδο κατά 124%.



Σύμφωνα με σχετική έρευνα της IDC, η περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού θα αποτελέσει τον οδηγό της ανάπτυξης του κλάδου των mobile payments, επηρεάζοντας - σε μεγάλο βαθμό - τις εξελίξεις στην αγορά. Οι αναλυτές της IDC εκτιμούν ότι την ισχυρή ανάπτυξη στον τομέα των mPayments στην περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού θα καθοδηγήσει η αυξανόμενη διείσδυση των αγορών μέσω φορητών συσκευών (mCommerce), καθώς στις συγκεκριμένες αναδυόμενες αγορές οι κάτοικοι υιοθετούν - για πρώτη φορά - με εντατικούς ρυθμούς τη χρήση του Διαδικτύου, λόγω και της αυξημένης διείσδυσης των smartphones. Επιπλέον, όπως σχολιάζουν, οι περιορισμένη αποδοχή των χρεωστικών και πιστωτικών καρτών στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού δημιουργεί μια δυναμική για τα mPayments ως εναλλακτικού τρόπου πληρωμών.

Βέβαια, όπως εξηγούν οι αναλυτές της εταιρείας, η εικόνα δεν είναι ίδια για το σύνολο της περιοχής, καθώς εντοπίζονται μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις ώριμες αγορές, όπως αυτές της Αυστραλίας, του Χονγκ Κονγκ και της Σιγκαπούρης και των αναδυόμενων αγορών της Ασίας, όπως η Κίνα, η Ινδία και η Ινδονησία.

Στην πρώτη κατηγορία αγορών, το τραπεζικό σύστημα έχει μεγάλη απήχηση, όπως άλλωστε και η χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών. Ως εκ τούτου, η πορεία των mobile payments αναμένεται να είναι αντίστοιχη με αυτήν των συναλλαγών μέσω φορητών συσκευών στις ώριμες οικονομίες της Δυτικής Ευρώπης, εστιασμένη στην τεχνολογία των ανέπαφων συναλλαγώn.

Ωστόσο, στις αναδυόμενες ασιατικές αγορές, όπου βρίσκεται συγκεντρωμένη η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού της περιοχής, η εικόνα είναι διαφορετική, με τους καταναλωτές να είναι πιο έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν τις συσκευές τους ως ψηφιακό πορτοφόλι.

Πηγή: sepe.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου