ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Τα Κομάντο της Έλλαδος “δίδαξαν την τέχνη του Πολέμου” σε Άσκηση με τις ΗΠΑ (φώτο)

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr     "

 Τα Κομάντο της Έλλαδος
ΔΙΜΕΡΗΣ ΑΣΚΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΑ «CASCADE GAMBIT»
Ολοκληρώθηκε η διμερής άσκηση μεταξύ Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων Ελλάδας και ΗΠΑ με την ονομασία «CascadeGambit», η οποία διεξήχθη από 7 έως και 17 Ιανουαρίου 2014 στην περιοχή Μεγάρων, όρμου Ελευσίνας, 131 ΣΜ στο Άκτιο και στο Μυρτώο πέλαγος (Πεδίο Βολής Καράβια).
Σκοπός της άσκησης ήταν η συνεκπαίδευση σε αντικείμενα ειδικών επιχειρήσεων, στην εκτέλεση αλμάτων, στην συσκευασία και ρίψη ελαστικής λέμβου καθώς και στη συσκευασία και ρίψη φόρτων διαφορετικών τύπων σε χερσαίο και θαλάσσιο περιβάλλον ημέρα και νύχτα.
Στην άσκηση, η οποία διοργανώθηκε με μέριμνα της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) του ΓΕΕΘΑ, με υπεύθυνη Μονάδα σχεδίασης και εκτέλεσης την 31 ΜΕΕΔ της ΠΑ, συμμετείχε από ελληνικής πλευράς προσωπικό Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων των τριών (3) Κλάδων των ΕΔ, ενώ από πλευράς Η.Π.Α., προσωπικό των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας των Η.Π.Α. (352 SpecialOperationsGroup). Επιπρόσθετα και για την κάλυψη των αναγκών αερομεταφοράς/αεροκίνησης χρησιμοποιήθηκαν τρία (3) α/φ MC-130J και τρία (3) α/φ CV-22.
Η συνεκπαίδευση, η οποία είναι συνέχεια προηγούμενων συνεκπαιδεύσεων, συνέβαλε σημαντικά στην επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των ελληνικών Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα εδραίωσε τις καλές σχέσεις συνεργασίας μεταξύ των Τμημάτων Ειδικών Επιχειρήσεων των δύο χωρών.
IMG_9874L-780x400

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου