ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΟ ΡΙΟ

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma.gr    "

χωρίς σχόλια
χωρίς σχόλια
Βρυξέλλες Πορφύρης Δ/Σταφυλά Π
To εμβληματικό άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο  Rio de Janeiro έπληξε κεραυνός κατά την διάρκεια μιας βίαιης καταιγίδας το βράδυ της Πέμπτης.
Αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν την Παρασκευή ότι το δεξί του χέρι υπέστη φθορές από την καταιγίδα.Απίστευτες φωτογραφίες συνέλαβαν τη στιγμή που ο κεραυνός χτύπησε το γιγαντιαίο  άγαλμα.Το ύψος του είναι 125 πόδια δηλ.38 μ. και βρίσκεται στα 710μ. από το επίπεδο της θάλασσας.
Ήταν τέτοια η σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων που  συνολικά η πόλη επλήγη από περισσότερες από 100.000 αστραπές.Σύμφωνα με το ITAR-TASS(18/01/14) που επίσης καλύπτει το θέμα καμιά χώρα στον κόσμο δεν μπορεί να συγκριθεί με την Βραζιλία ως προς την συχνότητα των καταιγίδων.Εκτιμήσεις του Εθνικού Ινστιτούτου του Διαστήματος στο Sao Jose dos Campos αναφέρουν ότι η  Βραζιλία σ΄ετήσια βάση βάλεται από 50 με 60 εκατομύρια κεραυνούς.
Το δάχτυλο του δεξιού του χεριού είχε ομοίως υποστεί ζημιές κατά την διάρκεια μιας αντίστοιχης θύελλας τον τελευταίο μήνα.Το άγαλμα είναι εκτεθειμένο στα καιρικά φαινόμενα και γι αυτό το λόγο υποβλήθηκε σε ανακαίνιση-συντήρηση το 2010 ύψους (£ 243, 600) ειδικά στο πρόσωπο και στα χέρια όπου είχε υποστεί φθορές.
Βρίσκεται στο λόφο  Corcovado στο  Rio de Janeiro.Η διαχείρησή του επιτελείται από την αρχιεπισκοπή της πόλης.Ο π. Omar Rapos δήλωσε στο  Globo radio ότι η αποκατάσταση των ζημιών θα πραγματοποιηθεί σύντομα.Πρόσθεσε ότι η Εκκλησία διαθέτει στοκ από την ίδια πέτρα που υλοποιήθηκε το γλυπτό το 1931.
Αλλά το άγαλμα δεν είναι στο στόχαστρο μόνο των ακραίων καιρικών φαινομένων.Άγνωστοι είχαν βανδαλίσει το άγαλμα του Χριστού το 2010.Με σπρέυ είχαν γράψει στο κεφάλι, στο χέρι και στο στήθος συνθήματα φράσεις όπως “όταν λείπει η γάτα χορεύουν τα ποντίκια” κ.αΤότε το Δημαρχείο της πόλης είχε εκδόσει δελτίο τύπου με το οποίο χαρακτήριζε την βεβήλωση του αγάλματος συμβόλου ως “έγκλημα κατά του έθνους.” 
ΠΗΓΕΣ ΤΗΕ ΙΝDEPENDENT/Associated Press / ITAR-TASS
2342597
jeussstatue
το δεξί χέρι
το δεξί χέρι
από την καταιγίδα
από την καταιγίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου