ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ "ΠΕΡΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ "

Σημερινή Ενημέρωση της " Π.Ο.Α.Σ.Α. " σχετικά με τα αναδρομικά. 
Για ότι νεότερο θα ενημερωθείτε.



Μετά την δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ για τα αναδρομικά των συνταξιούχων  και καθόσον υπήρχαν αφενός μεν άμεσο ενδιαφέρον από όλους τους Αποστράτους των Σ.Α. και αφετέρου επανειλημμένες οχλήσεις μεμονωμένων συναδέλφων   γύρω από τι πρέπει να κάνουν , η Ομοσπονδία μας ενημερώνει ένα έκαστο εκ των συνδέσμων δια της επισυναπτόμενης ανακοίνωσης του Νομικού Συμβούλου και μέλους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας Νικήτα ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗ. Επισυνάπτεται η σχετική ανακοίνωση.
Συνάδερφοι ο αγώνας για τη δικαίωση συνεχίζεται αμείωτος .
Απαιτείται συστράτευση όλων μας και πίεση προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου η κυβέρνηση να δεσμευτεί για μια πολιτική λύση όπως έχουν υποσχεθεί διάφοροι υπουργοί, σε κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με μέλη του Δ.Σ.
Σήμερα ο πρόεδρος θα επιχειρήσει συνάντηση με φορείς του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για το θέμα που έχει προκύψει.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος
ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ε.α. ΕΛ.ΑΣ.



Ανακοίνωση περί αναδρομικών συντάξεων:

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι, δημοσιεύτηκαν σήμερα οι αποφάσεις ΣτΕ Ολ. 1439-1443/2020 που αφορούν τις περικοπές των συντάξεων μας, δυνάμει των ν.4051/2012 και 4093/2012, τον επανυπολογισμό των συντάξεων δυνάμει του ν.4387/2016 και τον χρονικό περιορισμό των αποτελεσμάτων των αποφάσεων ΣτΕ.Ολ.2287/2015 και 2288/2015. 

Με τις σημερινές δημοσιεύσεις των ανωτέρω αποφάσεων 1439-1443 Ολ. ΣτΕ:
1. Επαναβεβαιώνεται η αντισυνταγματικότητα των διατάξεων των ν. 4051 και 4093 του 2012.

2. Επέρχεται μόνον μερική/πλημμελής δικαίωση καθώς περιορίζονται χρονικά τα αποτελέσματα των αποφάσεων ΣτΕ στο 11μηνο αντί για 72 μήνες.

3. Δικαιώνονται μόνον όσοι προσέφυγαν στην δικαιοσύνη, ενώ το 90% των συνταξιούχων, συμφώνως με τις ανωτέρω αποφάσεις εξαιρείται από τα αναδρομικά καθώς πείστηκε από τις ψεύτικες διαβεβαιώσεις των αρμόδιων υπουργών, ότι τα αναδρομικά θα δοθούν σε όλους.
Βεβαίως οι συγκεκριμένες αποφάσεις έκριναν για νομικά ζητήματα πιλοτικής κ όχι ακυρωτικής δίκης.

4. Αναμένουμε πολιτική απόφαση δηλαδή θεσμοθέτηση σχετικού νόμου από την Κυβέρνηση, για την υλοποίηση των αποφάσεων του ΣτΕ, είτε με την χορήγηση των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, ως είχαν διαβεβαιώσει, δημοσίως, οι συναρμόδιοι υπουργοί, είτε τουλάχιστον σε εκείνους που προσέφυγαν στα δικαστήρια και είναι βέβαιη η δικαίωσή τους κατόπιν ολοκλήρωσης των σχετικών δικών και προκειμένου ο e-ΕΦΚΑ να αποφύγει το αυξημένο κόστος πολυετών τόκων!!!

Με εκτίμηση, Νικήτας Καλογιαννάκης Δικηγόρος-Οικονομολόγος Νομικός Σύμβουλος ΠΟΑΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου