ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Ο ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ ΚΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr   " 

Last updated on 
ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΣΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΤΑΥΤΟΠΟΙΗΤΟΣ Ο ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΔΡΑΣ
Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά, Βρυξέλλες για το pentapostagma.gr
Περί τα τέλη Φλεβάρη γίναμε μάρτυρες ενός οπτικοακουστικού υλικού που παρέπεμπε στις πιο σκληρές εκφάνσεις των ισλαμιστικών πολεμικών μεθόδων στη Συρία. Λάβαμε γνώση ενός βίντεο το οποίο  δημοσίευσαν Ουκρανοί (εκφράζονταν στη ρωσική γλώσσα). Πρόκειται για τη βιντεοσκόπηση της μεταφοράς επάνω σε φορείο ενός ακέφαλου άνδρα . Η κάμερα κάποιου αυτόπτη απαθανατίζει άνδρες των Ουκρανικών αστυνομικών δυνάμεων εν μέσω των ταραχών του Κιέβου και μέρα μεσημέρι, να μεταφέρουν το ακέφαλο πτώμα μπροστά στα μάτια πολιτών. 

Οι άνθρωποι που δημοσίευσαν το υλικό κατήγγειλαν ότι οι δυνάμεις των ευρωδιαδηλωτών εκτός των άλλων οργανωμένων , συντονισμένων πολεμικού τύπου επιχειρήσεων- των οποίων κανείς πια δεν αμφισβητεί την υψηλή κατάρτιση και τεχνογνωσία – προέβησαν και στη βιαιότητα του αποκεφαλισμού ενός αστυνομικού.
Ο αποκεφαλισμένος άνδρας παραμένει μέχρι σήμερα αταυτοποίητος και καμιά πλευρά δεν τον έχει διεκδικήσει επίσημα ως θύμα της.
Αν κρίνει κανείς από το βίντεο μάλλον θα συμπεράνει ότι πρόκειται για αστυνομικό τον οποίο περισυνέλλεξαν οι συνάδερφοί του . Επίσης ποτέ η τέως αντιπολίτευση και νυν κυβέρνηση δεν διεκδίκησε το θύμα αυτό. Κατά την κοινή λογική ακόμα και εάν ένας αστυνομικός παρανόμως δολοφονήσει (κάτι που συχνά συμβαίνει) θα το διαπράξει με το όπλο του και όχι με μπαλτά. Τακτικός στρατός και επαγγελματίας των δυνάμεων της τάξης σε καμιά χώρα του κόσμου δεν δύναται να συμπεριφερθεί ανάλογα σε υπηρεσιακή αποστολή.
1939640_
Από την άλλη πλευρά , ενώ αστυνομικοί έχουν καταγγείλει  βιαιότητες εναντίον τους , καμιά δημόσια αρχή της τότε νόμιμης κυβέρνησης δεν ανακοίνωσε το συμβάν. Πρόκειται για μια στρατηγική που δεν ήθελε να κάμψει το ηθικό των δυνάμεων και να πλήξει ακόμα περισσότερο το κύρος τους;
Η ίδια σιωπή για τον αταυτοποίητο άνδρα  και για το συμβάν ακολουθείται και από τη σημερινή μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας η οποία λογικά θα έπρεπε να το χρησιμοποιήσει ως μείζον επιχείρημα του αυταρχισμού και των εγκληματικών μεθόδων των μονάδων καταστολής της κυβέρνησης Γιανούκοβιτς.
Μέρες μετά την πρώτη δημοσίευση του βίντεο στο διαδίκτυο που είχε διαδοθεί σε φιλορωσικά δίκτυα, υπήρξαν ταυτόχρονα τα πρώτα τρία  δημοσιεύματα:
  • Ένα του τσέχικου ειδησεογραφικού Βlezk.ch που καταγγέλει ως δράστες τους διαδηλωτές και θύμα αστυνομικό
  • Ένα δημοσίευμα  του επίσης τσέχικου chechfreepress.ch το οποίο  ταυτοποιεί το θύμα ως αστυνομικό.
  • Ένα ουκρανικό δημοσίευμα του Κοrrespodent.net σύμφωνα με το οποίο το θύμα είναι διαδηλωτής- τουλάχιστον σύμφωνα με τον τίτλο- ενώ βίντεο με δήλωση μάρτυρα που συνοδεύει το δημοσίευμα περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.
Ο καθένας είναι σε θέση να εξαγάγει τα συμπεράσματά του αλλά είναι απαράδεκτη η μη ανακοίνωση του ονόματος του θύματος όσο και η σιωπή γύρω από αυτό το τραγικό συμβάν. Ακόμα και στη Συρία στο χάος των καθημερινών αποκεφαλισμών ελάχιστες οι περιπτώσεις της μη ταυτοποίησης του θύματος.
Δείτε το βίντεο:  Στην ΠΗΓΗ της ανάρτησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου