ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

SRM: ΟΜΗΡΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΩΣΕΙΣ

16/09/2015
Η επικείμενη διάσωση των ελληνικών τραπεζών, δεν θα πρέπει να θεωρείται πρότυπο για το μέλλον, καθώς οι ελληνικές τράπεζες έγιναν «όμηροι» της υπερχρεωμένης κυβέρνησης, τόνισε η επικεφαλής του Ενιαίου Συμβουλίου Εκκαθάρισης (Single Resolution Board), Έλκε Κένινγκ.

Μπροστά στην επικείμενη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία θα χρηματοδοτηθεί με δημόσια κεφάλαια, η κ. Κένινγκ σημείωσε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα συνιστά μία εξαίρεση και οι μελλοντικές εκκαθαρίσεις τραπεζών θα ακολουθήσουν νέους ευρωπαϊκούς κανόνες, οι οποίοι αναμένεται να τεθούν πλήρως σε ισχύ τον Ιανουάριο.
Οι νέοι κανόνες ορίζουν ότι όσοι έχουν μερίδιο σε μια τράπεζα, από τους μετόχους έως τους πιστωτές και τους μη εξασφαλισμένους καταθέτες, συνεισφέρουν στη διάσωση πριν χρησιμοποιηθούν τα δημόσια κεφάλαια.
Ως μέρος του πακέτου διάσωσης που συμφωνήθηκε τον προηγούμενο μήνα, η Ελλάδα αναμένεται να λάβει 25 δισ. ευρώ για την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών της.
«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μία κρατική χρηματοοικονομική κρίση, και σε κάποιο βαθμό, το κράτος πήρε τις τράπεζες ομήρους» έσπευσε να επαναλάβει η Κένινγκ.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου