ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Ντιμίτρι Ρογκόζιν: «Θα απαιτηθεί οι Ρώσοι στρατιώτες να πολεμούν για πέντε»

ΠΗΓΗ : " pentapostagma.gr "

Ρώσοι στρατιώτες
ΔΗΛΩΣΗ – ΣΟΚ ΓΙΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ
Με μια δήλωση που δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών ο Ρώσος αντιπρόεδρος και υπεύθυνος της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας Ντιμίτρι Ρογκόζιν είπε ότι θα  «απαιτηθεί οι  Ρώσοι στρατιώτες να πολεμούν για  πέντε»,δείχνοντας έτσι ότι γνωρίζει την ύπαρξη άμεσων μελλοντικών απειλών για την Ρωσική ομοσπονδία, σε έναν νέο πολυπολικό κόσμο που ανατέλει αλλά πολλοί στην Δύση (που θεωρείται η έδρα των νεοταξίτικων κέντρων εξουσίας) δεν μπορούν να αποδεχθούν, και σε αυτούς απευθύνεται η δήλωση αυτή.
 
Με την δήλωσή του αυτή έστειλε μήνυμα στην Δύση, ότι η Ρωσία θα σταθεί αντάξια του πεπρωμένου της που είναι να συμπεριλαμβάνεται πάντοτε στις μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη.
 
Η δήλωση του Ρώσου αντιπροέδρου , που  σίγουρα γνωρίζει αυτά που δεν γνωρίζουν οι απλοί πολίτες είναι ένας άνθρωπος που δεν μίλησε τυχαία.   Συγκεκριμένα  ο Ρώσος αντιπρόεδρος και υπεύθυνος της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης του το κανάλι  «Ρωσία 24» ότι,   θα  «απαιτηθεί οι  Ρώσοι στρατιώτες να πολεμούν για  πέντε».
 
Ο Ρώσος αξιωματούχος τόνισε ότι η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη σε έκταση χώρα στον κόσμο , που σήμερα διαβιούν 140 εκατομμύρια άνθρωποι. Ο αριθμός των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων  υπολείπεται κάτι λίγο του  ενός εκατομμυρίου ατόμων και η χώρα οφείλει να απαντήσει σε κάθε είδους απειλή , για αυτόν τον λόγο κάθε στρατιώτης πρέπει να είναι σε θέση να « αγωνιστεί για πέντε» .
 
Συνεπώς ο Ν.Ρογκόζιν βλέποντας την επιστροφή της Ρωσίας στο “κλαμπ” των υπερδυνάμεων, αναγνωρίζει ότι σύντομα θα κληθεί να αντιμετωπίσει απειλές για την επικράτειά της. Έμμεσες και άμεσες:
 
Έμμεσες μέσω των προσπαθειών της Δύσης να την περικλείσουν γεωπολιτικά (όπως έγινε σε Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν αλλά με δυσάρεστα αποτελέσματα για τους δυτικούς και ειδικά για τις ΗΠΑ, που οικονομικά κατέρρευσαν), και άμεσες γιατί η Ρωσία είναι μια χώρα που περικλείεται από μουσουλμανικά κράτη, και διαθετει η ίδια μεγάλους μουσουλμανικούς πληθυσμούς, στον ρωσικό Καύκασο, ο οποίος αποτελεί το μαλακό “υπογάστριο” της χωρας.
 
Άλλωστε οι Δυτικοί προσπάθησαν ήδη να την χτυπήσουν στο ευαίσθητο αυτό σημείο προκαλώντας, και υποστηρίζοντας δύο τσετσενικές συρράξεις.Η Ρωσία αναγνωρίζει το πόσο μεγάλες θα είναι οι μελλοντικές απειλές, και για αυτό θα είναι απαιτητό από τους λίγους- για την αχανή έκταση που θα πρέεπι να υπερασπιστούν-Ρώσους στρατιώτες να μπορουν΄να ανταπεξέλθουν σε πολλαπλά μέτωπα με υπεράριθμους αντιπαλους.
 
Για να πραγματοποιηθεί αυτό ,καθένας  στρατιώτης πρέπει να διαθέτει  και τον ανάλογο τεχνολογικό εξοπλισμό πχ. εργαλεία οπτικοποίησης ( συσκευές υπερύθρων για νυκτερινή όραση  κά)  με σκοπό την προειδοποίηση έλευσης του εχθρού .
 
«Η δεύτερη πτυχή της απαιτούμενης τεχνολογικής υπεροχής αποτελεί η ανάπτυξη  της  ρομποτικής στην υπηρεσία του σύγχρονου μαχητή. Η ανάπτυξη αυτής της τεχνολογικής πτυχής θα προσδώσει στο χειριστή την δυνατότητα  να ελέγχει και εκτοξεύει μεγάλο όγκο πυρός, προστατευμένος εκτός βεληνεκούς μάχης του εχθρού» , υπογράμμισε ο Ρώσος αντιπρόεδρος.
 
Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των οπλικών συστημάτων επιταχύνεται . Ο D. Rogozin υπολογίζει ότι,  στην παρέλαση της Νίκης το 2015  στην Κόκκινη Πλατεία θα παρουσιασθεί μια εντελώς νέα «στρατιωτική  τεχνολογία» , που δεν θα έχει σχέση με τα σοβιετικού τύπου μοτίβα .
 
Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει ένας  τεχνολογικός οργασμός στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις  και τα  στρατιωτικά πειράματα θα μεταφραστούν σε απτά αποτελέσματα σε περίπου 1,5 χρόνο.
 
Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει το «Ίδρυμα προηγμένων σπουδών » , το οποίο χρηματοδοτήθηκε με πάνω από 2 δισεκατομμύρια ρούβλια τα τελευταία χρόνια για το σκοπό αυτό . Το τεχνολογικό ινστιτούτο απασχολεί 43  επιστήμονες ( προφανώς τα καλύτερα μυαλά στην χώρα)  που εργάζονται  ακατάπαυστα . Σύμφωνα με τον Rogozin , το έργο των ειδικών  επιστημόνων  περιλαμβάνει την αξιολόγηση  την επιλογή και την σχεδίαση των  πολλά υποσχόμενων σχεδίων .
 
Τέτοια φιλόδοξα αμυντικά σχέδια έχουν ως στόχο τη μείωση της πληθώρας των τύπων οπλικών συστημάτων με σκοπό την ορθολογικότερη λογιστική υποστήριξη και την μείωση του κόστους με παράλληλη επίτευξη «καλύτερων αποτελεσμάτων»  .
 
«Ο ρωσικός Στρατός δεν απαιτεί χιλιάδες άρματα μάχης , μαχητικά αεροσκάφη ή διαφορετικά μοντέλα των υποβρυχίων, απαιτεί όμως συστήματα  τεχνολογικά αξιόπιστα τα οποία να παράγουν απτά αποτελέσματα στο μελλοντικό πεδίο της μάχης»  , δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός .
 
Ο κόσμος αλλάζει, η πλανητική ισχύς μετατοπίζεται, και όταν συμβαίνει αυτό επέρχονται συγκρουσεις. Η Ρωσία θα είναι ετοιμη.
 
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου