ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

“Εξαγωγή” της κρίσης επιχειρεί ο Ερντογάν: Στέλνει άρματα μάχης προς την Συρία

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr   "

 
άρματα μάχης προς την Συρία
“Εξαγωγή” κρίσης κατά την πάγια τουρκική τακτική προσπαθεί να πετύχει η Τουρκία είτε στη Συρία, είτε στο Αιγάιο, προκειμένου να εκτονωθεί η κρίση που κλυδωνίζει την κυβέρνηση Ρ.Τ. Ερντογάν, με ένα σκάνδαλο διαφθοράς που εμπλέκει όλα τα στελέχη της μέχρι και τον ίδιο τον Τούρκο πρωθυπουργό.
 
Τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις αποστέλλονται ως  ενισχύσεις στα σύνορα με την Συρία στην περιοχή Suruç της επαρχίας Σανλιούρφα, νότια της Τουρκίας, αναφέρει  το πρακτορείο  ειδήσεων Ihlas.
 
Το πρακτορείο ανέφερε ότι άρματα μάχης  Μ-60 Α3 αποστέλλονται με 20 αρματοφορείς στη Σανλιούρφα εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας και μέσω του  χωριού Oncupinar και κινούνται κοντά στα σύνορα με την Συρία, προσθέτοντας ότι τα τουρκικά άρματα  σταθμεύουν γύρω και μέσα στο χωριό Suruç.
 
Ο τουρκικός Στρατός ανέπτυξε  κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους σημαντικό αριθμό τεθωρακισμένων  ταξιαρχιών και τεθωρακισμένων οχημάτων κοντά στα σύνορα με την Συρία και πραγματοποιεί συνεχώς στρατιωτικές ασκήσεις.
 
Η ξαφνική ενίσχυση των δυνάμεών του με επιπλέον άρματα μάχης, γίνεται δύο μόλις ημέρες μετά την εισβολή των τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο πάνω από τους Φούρνους -πραγματοποιώντας υπέρπτηση Εθνικού εδάφους- και την στοχοποίησή τους απο ελληνικά αντιαεροπορικά συστήματα, MIM-104 Patriot PAC-3 από την αντιαεροπορική συστοιχία της Σκύρου.
 
Υπενθυμίζουμε ότι την αποκάλυψη την έκανε το ίδιο το τουρκικό Γενικό Επιτελείο το οποίο ισχυρίστηκε ότι οι ελληνικοί MIM-104 Patriot PAC-3 «κλείδωσαν» στα ραντάρ τους τα τέσσερα μαχητικά της τουρκικής Αεροπορίας (ΤΗΚ) F-4E Terminator 2020, τα οποία “βρίσκονταν σε εκπαιδευτική πτήση σε «διεθνή» εναέριο χώρο”, νοτιοδυτικά της Ικαρίας.
 
Σήμερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις και το αστυνομικό “πραξικόπημα” στην Τουρκία όπου η αστυνομία αρνείται να εκτελέσει εντάλματα σύλληψης, ένα εκ των οποίων αφορά τον υιό Ερντογάν, θεωρείται πολύ πιθανό η τουρκική κυβέρνηση να αναζητήσει εκτάκτως διέξοδο διαφυγής από το δικαστικό “στρίμωγμα” μέσω προκλήσεως κρίσεων με γειτονικές χώρες. Με τη Συρία φαντάζει πιο έυκολο και διαχειρήσιμο.
 
Την Πέμπτη. ο αρμόδιος εισαγγελέας για το δεύτερο γύρο της πολύκροτης έρευνας γύρω από το σκάνδαλο κυβερνητικής διαφθοράς ανακοίνωσε πως έχει παρεμποδιστεί από το να συνεχίσει το έργο του.
 
«Έμαθα πως με απομακρύνουν από τα καθήκοντά μου χωρίς εξήγηση, ενώ τα εντάλματα έρευνας και κατασχέσεων, και οι εντολές για συλλήψεις [επίσης πάρθηκαν από εμένα].
 
Η ευθύνη πλέον πέφτει στον επικεφαλής της εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης [...] Όλοι οι συνάδελφοί μου και το κοινό θα πρέπει να γνωρίζουν πως εμποδίστηκα από το να συνεχίσω το καθήκον μου», διεμήνυσε μέσω γραπτής δήλωσής του ο πολύπειρος εισαγγελέας Μουαμέρ Ακάς, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει χειρισθεί ευαίσθητες και βαρυσήμαντες υποθέσεις, όπως το σκάνδαλο Εργκενεκόν.
 
Η ανακοίνωση Ακάς έρχεται ώρες αφότου τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ο υιός του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Μπιλάλ, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα στόχος του δεύτερου γύρου των ερευνών. Τα εν λόγω δημοσιεύματα δεν έχουν επιβεβαιωθεί.
 
Όπως γίνεται αντιληπτό, τα κέντρα που χτυπούν την κυβέρνηση Ερντογάν, έφτασαν πλέον στον πυρήνα της, και την αποδομούν με ταχύτατους ρυθμούς, για να στραφούν αλλού τα “φώτα” χρειάζεται ένας εξωτερικός εχθρός, όσο το δυνατόν πιο βολικός. Και αυτή τη στιγμή η Συρία είναι ο βολικότερος
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου