ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Λυκόπουλα στην «Ελευθερία»

ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ


Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015, 08:30


Γεμάτα απορίες και ερωτήματα για το πώς εκδίδεται μια εφημερίδα ήταν τα λυκόπουλα της 5ης Αγέλης Λάρισας που επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της «Ελευθερίας»

Οι μικροί επισκέπτες της εφημερίδας ξεναγήθηκαν στο πλαίσιο της προσπάθειας να μάθουν για το συναρπαστικό επάγγελμα του δημοσιογράφου με αφορμή τη συνάντηση τους με τον δαιμόνιο “δημοσιογράφο Πίκο απίκο” και η επιθυμία τους να τον ακολουθήσουν στη λύση του μυστηρίου στη «Φρουτοπία» σε μια περιπετειώδη έρευνα για το κυνήγι της είδησης και της πληροφόρησης.
 Τους υποδέχθηκε στο δημοσιογραφικό τμήμα αλλά και στο πιεστήριο της εφημερίδας, στα οποία και τους ξενάγησε ο διευθυντής των «Θ.Ε.» Αχιλλέας Τραγούδας.
Ο κ. Τραγούδας, μίλησε στα λυκόπουλα για τη μαγεία της δημοσιογραφίας, για τις δυσκολίες της δουλειάς, αποκαλύπτοντάς τους μάλιστα μικρά και μεγάλα μυστικά του χώρου! τους εξήγησε πως η δουλειά του δημοσιογράφου χρειάζεται εγρήγορση, επιμονή, ευγένεια, περιέργεια, υπευθυνότητα κριτική σκέψη, επιθυμία για αναζήτηση, γνώσεις, τόλμη, κι εργατικότητα. Ο πρωταρχικός του σκοπός είναι η αποκάλυψη της αλήθειας και η αντικειμενικότητα στην ενημέρωση.
Τα λυκόπουλα, δεν σταμάτησαν λεπτό να εκφράζουν απορίες σχετικά με το ρεπορτάζ, τις ώρες που δουλεύουν οι δημοσιογράφοι, ενώ σε σχετική ερώτηση των μαθητών απάντησε πως «το πανεπιστήμιο ενός δημοσιογράφου είναι η εφημερίδα».
Αμέσως μετά την επίσκεψη στο δημοσιογραφικό τμήμα, τα λυκόπουλα βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του πιεστηρίου της «Ελευθερίας», όπου ενημερώθηκαν για το πώς λειτουργούν τα τεράστια μηχανήματα και πώς καταφέρνουν τα τεράστια ρολά να μετατραπούν σε εφημερίδα!
Η αίσθηση του εντύπου, η μυρωδιά του χαρτιού και ο χαρακτηριστικός ήχος των σελίδων που γυρίζουν, τσακίζονται στη μέση και δίνουν έναυσμα στην ανθρώπινη φαντασία να απεικονίσει τις ιστορίες που περιγράφονται, είναι και θα παραμείνουν άρρηκτα συνδεδεμένα με τις εφημερίδες και τα περιοδικά.

ΠΗΓΗ : "   http://www.eleftheria.gr   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου