ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

«Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013». ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "
25/11/2013
Ένα χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ γεύσεων και ξεχωριστών χάπενινγκ μέχρι 1η Δεκεμβρίου φιλοξενείται στο Helexpo Palace.
Τον Απρίλιο του 2013 φαίνεται ότι γύρισε μια καινούργια σελίδα στο γευστικό τοπίο της Ελλάδας. Το Φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις», που οργάνωσε το περιοδικό«αθηνόραμα» στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, κατάφερε να συγκεντρώσει την αφρόκρεμα των μικρών παραγωγών της Ελλάδας και 15.000 χαμογελαστούς Αθηναίους που ανακάλυπταν καλούδια - ντελικατέσεν, αλλά και μια πηγή αισιοδοξίας, δείχνοντας ότι στη χώρα υπάρχουν πολλές υγιείς δημιουργικές δυνάμεις. Ένα καινούργιο γευστικό ρεύμα δημιουργήθηκε και ήταν τόσο ισχυρό που μας οδήγησε στη διοργάνωση ενός ακόμη φεστιβάλ με την ίδια νοοτροπία και τον ανάλογο χαρακτήρα. Και αυτό το φεστιβάλ θα είναι γεμάτο εξαιρετικές ελληνικές γεύσεις, μοναδικές γευσιγνωσίες και μαθήματα μαγειρικής από δημοφιλείς σεφ, όλα με έντονο το γιορτινό πρόσημο.
Σ’ αυτό το χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ γεύσεων, η αφρόκρεμα των μικρών παραγωγών της χώρας θα συναντηθεί με το μεγάλο κοινό που αναζητά τις αυθεντικές και εν πολλοίς τοπικές ελληνικές γεύσεις, ταυτισμένες διαχρονικά με την εθνική μας ταυτότητα πλάι - πλάι με σύγχρονες ελληνικές δημιουργίες. Γλυκίσματα, τυριά, αλλαντικά, αλίπαστα, ζυμαρικά, ελιές και ελαιόλαδο, αβγοτάραχο, σάλτσες και ντιπ, μανιτάρια και λαχανικά, μπίρες μικροζυθοποιίας, ποτά και κρασιά, αρτοποιήματα, ξίδια και βότανα, ξηροί καρποί, καφέδες, αλάτια, μπαχαρικά και μαρμελάδες, ολόκληρος ο κόσμος των ατόφιων, γνήσιων γεύσεων από άκρου εις άκρον της επικράτειας θα ξεδιπλωθεί στο φεστιβάλ Ελλήνων μικρών ποιοτικών παραγωγών που διοργανώνεται στην Αθήνα. Και αυτή η διοργάνωση ξεφεύγει από τη μαζική τυποποίηση, προσπερνάει τα στατικά κλισέ και τις προχειρότητες και θα αποτελέσει για ακόμη μία φορά μεγάλο πολιτιστικό γεγονός.
Στο φεστιβάλ συμμετέχουν 150 από τα πιο γνωστά ονόματα του ανερχόμενου κύματος των μικρών Ελλήνων παραγωγών που έχουν επιλεγεί για την ποιότητα των προϊόντων τους από τη γευσιγνωστική ομάδα του «αθηνόραμα» και του www.athinoramaumami.gr, η οποία θεωρείται η πιο έμπειρη και καταξιωμένη στην Ελλάδα.
Η επίσκεψη στο φεστιβάλ θα είναι μια απολαυστική και ψυχαγωγική βόλτα ανακάλυψης και ελεύθερης γευσιγνωσίας κάποιων από τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα και ντελικατέσεν, γνωστών και άγνωστων (προς το παρόν) παραγωγών, που διαμορφώνουν μια νέα εικόνα αυθεντικών, παραδοσιακών αλλά και καινοτόμων γαλανόλευκων γεύσεων. Τα εξαιρετικά τους ποτά και εδέσματα θα είναι διαθέσιμα για δοκιμή, για αγορές που θα στολίσουν τα γιορτινά μας τραπέζια, αλλά και για δώρα στους φίλους μας – άλλωστε, εκτός από τα Χριστούγεννα, ο Δεκέμβριος και ο Ιανουάριος είναι γεμάτοι ονομαστικές εορτές.
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία του φεστιβάλ είναι οι εξαιρετικές Παράλληλες Εκδηλώσεις με πλούσια ερεθιστική θεματολογία και παρουσιαστές μερικούς από τους πιο δημοφιλείς σεφ (Δημήτρης Σκαρμούτσος και Χρόνης Δαμαλάς, Λευτέρης Λαζάρου, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος, Έκτωρ Μποτρίνι, Γιάννης Λουκάκος, Διονύσης Αλέρτας, Χριστόφορος Πέσκιας, Ολιβιέ Καμπανιά, Γιάννης Μπαξεβάνης, Σωτήρης Ευαγγέλου, Ηλίας Σκουλάς), συγγραφείς (Ηλίας Μαμαλάκης, Μυρσίνη Λαμπράκη, Εβίτα Παπαχαραλάμπους, Έφη Γιαλούση), γευσιγνώστες (Κωνσταντίνος Λαζαράκης, Γιώργος Λούκας, Δημήτρης Αντωνόπουλος, Θάλεια Τσιχλάκη, Αργύρης Τσακίρης, Σωτήρης Γεωργίου, Μαρία Κατσούλη), bartenders (Άρης Χατζηαντωνίου), καθώς και ο αρχιαρτοποιός της αρτοποιίας Βενέτης Άρης Γιαννακόπουλος. Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα το βρείτε στο site www.elladagiortigefseis.gr, όπου μπορείτε επιπλέον να κάνετε και κρατήσεις γι’ αυτές που σας ενδιαφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου