ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Γιατί έρχεται ο Ρώσος υπουργός Άμυνας στην Αθήνα, τι έκανε στο ΥΠΕΘΑ ο πρέσβης και οι S-300

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/11/giati-erxetai-o-rosos-ypourgos-amynas-stin-athina-ti-ekane-o-presvis-kai-s-300.html#ixzz2lnHS8Wod


 iati-erxetai-o-rosos-ypourgos-amynas-stin-athina-ti-ekane-o-presvis-kai-s-300

Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ 

Mια βδομάδα πριν την προγραμματισμένη πρώτη επιχειρησιακή βολή στην Κρήτη του ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικού συστήματος S-300 της Πολεμικής Αεροπορίας έρχεται στην Ελλάδα για επίσημη επίσκεψη ο Υπουργός Άμυνας  της Ρωσικής Ομοσπονδίας  Sergei Shoigu.

 Η  επίσκεψη δεν σχετίζεται βέβαια με την  βολή - που θα γίνει στις 11- Δεκεμβρίου στο ΝΑΤΟικό Πεδίο Βολής - ωστόσο η επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που απομάκρυναν την δοκιμή του συστήματος με ευθύνη και των δυο πλευρών δείχνει πολιτική βούληση και διάθεση για πιο συστηματική συνεργασία.

Σήμερα ενόψει της επίσκεψης και για την προετοιμασίας της  ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος δέχθηκε  στο γραφείο του στο ΥΠΕΘΑ, τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Chkhikvishvili.Η επίσκεψη θα γίνει στις 3 Δεκεμβρίου.

Ένα από τα βασικά ζητήματα που αναμένεται να θιγούν είναι η επέκταση της τεχνικοστρατιωτικής συνεργασίας  και στην υποστήριξη των όπλων και υλικών κατά την περίοδο μετά την πώληση.

 Όσον αφορά την βολή του S-300 προγραμματίζεται να την παρακολουθήσουν εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας σε υψηλό επίπεδο. 

Διαβάστε ακόμη:


Η Α' βολή των S-300 στην Κρήτη στις 11 Δεκεμβρίου


Κι άλλοι S-300 στη Μεσόγειο! Ποια χώρα συζητά να αγοράσει

OnAlert.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου