ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

« ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΠΟΚΙΛΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ ΜΙΑΣ ΠΑΡΕΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ».3 η Ημέρα

3η  ΗΜΕΡΑ : ΤΖΑΪΠΟΥΡ ( Φρούριο ΑΜΠΕΡ – ΓΚΑΪΤΟΡ – ΓΚΟΒΙΝΤ ΝΤΕ ΤΖΙ – ΤΕΛΕΤΗ  ΑΑΡΤΙ ) 27-10-2013.

Φρούριο Αμπέρ

 
 
 
 

Πρώτη μας επίσκεψη σήμερα θα είναι στο φρούριο της Αμπέρ, που ήταν μέχρι το 1728 το διοικητήριο της Επαρχίας. Το φρούριο βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο και η προσέγγισή του γίνεται στην πλάτη των  ελεφάντων !   Συνεχίζουμε για το μαρμάρινο σύμπλεγμα μαυσωλείων των βασιλέων της Τζαϊπούρ ,  «  Γκαϊτόρ    ». Το κενοτάφιο του μαχαραγιά Μαντχό Σινγκ ΙΙ. Διάσημος βασιλέας καθώς παντρεύτηκε πέντε συζύγους, είχε δέκαοχτώ ερωμένες αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να έχει διάδοχο, κυριαρχεί το πρώτο ( και νεότερο ) προαύλιο. Η ξενάγησή μας θα συνεχιστεί στην Τζαϊπούρ, την επονομαζόμενη και
 




 
 
 
 
 
 
 



«  ΡΟΖ  ΠΟΛΗ ». Σύμφωνα με την παράδοση, το ροζ χρώμα συνδέεται με τη φιλοξενία και η πόλη πήρα το  χρώμα αυτό το 1853, κατά την υποδοχή  του Βρετανού πρίγκιπα ALFRED.

                                Φύλακας   Μουσείου


Η πόλη οφείλει το όνομά της, την προσεκτική ρυμοτομία και την αρχιτεκτονική αρμονία της στον σπουδαίο αστρονόμο, μαθηματικό και πολεμιστή μαχαραγιά Τζάι Σινγκ ΙΙ.


ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΟΣ

 
 
 
 
 
 Θα επισκεφθούμε το Μουσείο της πόλης με τα ανεκτίμητης αξίας αντικείμενα των παλατιών των μαχαραγιάδων και το αστεροσκοπείο Jandar Mandar, που κατασκεύασε ο Τζάι Σινγκ ΙΙ το 1729. Θα δούμε επίσης την πενταόροφη πρόσοψη του Hawa Mahal, γνωστού και ως «  ΠΑΛΑΤΙ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ    »,
 
 
 
 
ένα πραγματικό κόσμημα που στολίζει το κέντρο της πόλης. Η αρχιτεκτονική του είναι τόσο ασυνήθιστη όαση και ο λόγος για τον οποίο κατασκευάσθηκε. Το παλάτι αυτό κτίστηκε το  1799 προκειμένου οι γυναίκες της Βασιλικής οικογένειας να μπορούν να παρακολουθούν τις επίσημες παρελάσεις, αλλά και την καθημερινή ζωή στο δρόμο, χωρίς να είναι ορατές από τους πολίτες.
 
Πηγαίνοντας στο θεό τους πάνε και λουλούδια
Χώρος που περιμένουν να δουν τον Θεό τους.
Ο Θεός τους
 
 
 
 
 
Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τον Ινδουϊστικό Ναό  ΓΚΟΒΙΝΤ  ΝΤΕΒ  ΤΖΙ.  ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Γκοβιντ Ντεβ Τζι ( τον Θεό Κρίσνα ). Την εικόνα της Θεότητας την έφερε από το Βρινταβάν ο ιδρυτής της Τζαϊπούρ. Σύμφωνα με το δημοφιλή μύθο, η εικόνα του  Κρισνα, απεικονίζει ακριβώς τη μορφή του θεού κατά την διάρκεια της ενσάρκωσής του στη γή.  Εκεί κατά το ηλιοβασίλεμα θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και την ιεροτελεστία των     «Αάρτι  », κατά την οποία το φώς από τα φυτίλια, που  βρέχονται από καθαρό βούτηρο ή καμφορά προσφέρεται σε μία ή περισσότερες θεότητες με συνοδεία θρησκευτικών ασμάτων. Διανυκτέρευση.
 


Εργαστήριο Χαλιών
Φωτογραφίες από την πόλη.
Κυκλοφορικό   
                                    Λεωφορείο
 



 


Φαρμακείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου