ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΤΗΝ «ΕΛΠΙΔΑ» ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ. ΕΔΩΣΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ,   "
23/12/2013
Την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» επισκέφτηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος, για να δώσει τις ευλογίες του και τις ευχές του στα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ήταν εκεί για να τον υποδεχτεί και να τον ξεναγήσει στις εγκαταστάσεις τους Νοσοκομείου και για να τον ενημερώσει για την πρόοδο του έργου του Συλλόγου: «Η παρουσία σας εδώ, του είπε μεταξύ άλλων, είναι ένα ξεχωριστό συμβολικό γεγονός για όλους μας, αυτές τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων, που γεμίζει ελπίδα την καρδιά μας για μια καλή και ευλογημένη χρονιά για τα παιδιά που νοσηλεύονται εδώ και τις οικογένειές τους».
«Παίρνουμε δύναμη από εσάς γιατί παρακολουθούμε το θεάρεστο έργο σας και τον αγώνα που δίνετε καθημερινά στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας για να σταθείτε στο πλευρό χιλιάδων συνανθρώπων μας στις χώρες της Αφρικής, να διαδώσετε τα διδάγματα του Χριστιανισμού σε τόπους δύσβατους και σε συνθήκες συχνά αντίξοες, αλλά και να προβάλετε τον ελληνικό πολιτισμό και την ιστορία μας... Αισθανόμαστε υπερήφανοι ως Έλληνες που το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας διατηρεί το μεγαλείο και την ιστορική του υπόστασή στην Αίγυπτο μέσα στο πέρασμα των αιώνων μέχρι και σήμερα και νιώθουμε ιδιαίτερα τυχεροί που σας έχουμε κοντά μας και μας ενθαρρύνετε», πρόσθεσε.
Στη συνέχεια η κ. Βαρδινογιάννη συμπλήρωσε: «Ως έκφραση ευγνωμοσύνης για τη στήριξή σας, θα θέλαμε να σας απονείμουμε την Τιμητική Πλακέτα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» που δίνουμε στους υποστηρικτές και ευεργέτες μας και ως ανάμνηση της επίσκεψης σας, επιτρέψτε μου επίσης να σας προσφέρω ένα συμβολικό δώρο από τον Σύλλογό μας. Εκ μέρους ολόκληρης της οικογένειας της «ΕΛΠΙΔΑΣ», σας εύχομαι να έχετε υγεία και δύναμη για την επιτέλεση του σημαντικού σας έργου για την νέα χρονιά που έρχεται».
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας παραλαμβάνοντας συγκινημένος την πλακέτα και το δώρο που του πρόσφερε η κ. Βαρδινογιάννη είπε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Αρχόντισσά μας, τη φίλη από τα παλαιά την Μαριάννα. Ήρθα με πολλή αγάπη Αρχόντισσά μας, για να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Όχι μόνο για να επισκεφθώ την «ΕΛΠΙΔΑ», αλλά και για να πάρω κι εγώ ελπίδα, γιατί αναχωρώ για την Ζιμπάμπουε. Πριν από μία εβδομάδα η ανθρωπότητα αποχαιρέτησε ένα μεγάλο ηγέτη, τον Νέλσον Μαντέλα. Όταν πήγαινα στο Γιοχάνεσμπουργκ τον συναντούσα. Παρότι ήταν γεροντάκι με δεχόταν πάντα. Του άρεσε να μου κρατάει το χέρι να μου λέει πολλές ιστορίες. Στην τελευταία συνάντηση μου είπε: “Σε παρακαλώ μην ξεχάσεις, λευκέ άγγελε, και τα παιδιά της Αφρικής. Κάνε κάτι γι’ αυτά που υποφέρουν από το AIDS”. Είδα το πρόσωπό του να λάμπει και, Μαριάννα μου, το αισθάνθηκα σαν παρακαταθήκη. Έτσι σαν μνημόσυνο στο όνομά του ιδρύσαμε στο Πατριαρχείο ένα μεγάλο οργανισμό που θα αντιμετωπίζει το AIDS».
Ακόμη, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ανέφερε ότι «σε αυτόν τον οργανισμό δίπλα μου θα είναι -ποιος άλλος;- η Αρχόντισσά μας η Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Το δεύτερο που θέλω να ευχαριστήσω την Αρχόντισσά μας είναι ότι σήμερα ετοιμάζουμε μια συμφωνία, μια συζήτηση ότι όταν στα μεγάλα μου ταξίδια στη μεγάλη ήπειρο την Αφρική, θα συναντήσω περιπτώσεις παιδιών που οπωσδήποτε θα πρέπει να θεραπευτούν, ξέρω ότι ένα κρεβάτι μια θέση θα υπάρχει για τα παιδιά της Αφρικής και η «ΕΛΠΙΔΑ» θα τα δεχθεί. Τρίτον, όπως γνωρίζετε, εγκαινιάσαμε τα δυο μουσεία, το Βυζαντινό και το Ελληνορωμαϊκό, διότι είναι η ένδοξη ιστορία μας το παρελθόν του Πατριαρχείου. Στον Άγιο Γεώργιο που θα εγκαινιάσουμε του χρόνου, και αποτελεί τη μοναδική ροτόντα της Ανατολής, υπήρχε ελεύθερος ένας μεγάλος χώρος. Εκεί λοιπόν ο κύριος Χούρι, έκανε μια μεγάλη δωρεά στη μνήμη της συζύγου του, για να ιδρύσει ένα νοσοκομείο για τους φτωχούς ανθρώπους της Αιγύπτου. Αυτό το πτωχοκομείο θα δέχεται, είτε τις μάνες που θα φέρνουν παιδιά στον κόσμο, είτε αυτούς που έχουν ασθένειες, είτε αυτούς που έχουν τραυματιστεί. Ένα τμήμα αυτού του νοσοκομείου το ονομάζουμε «ΕΛΠΙΔΑ» στο όνομά σας, στη μεγάλη Αρχόντισσά μας στην κ. Βαρδινογιάννη. Έδρα του θα είναι το Κάϊρο της Αιγύπτου».
«Θα είναι στο όνομά σας σαν μια σταλαγματιά αγάπης και ευγνωμοσύνης για ό,τι κάνετε για τα ωραιότερα πλάσματα στον κόσμο, που είναι τα παιδιά. Να ξέρετε ότι στα ταξίδια τα δύσκολα της μοναξιάς και του αγώνα, η καρδιά μου θα είναι γεμάτη ελπίδα γιατί σας αγαπώ κι έρχομαι σήμερα να πάρω αυτή τη δύναμη για να συνεχίσω τον αγώνα και να πω: έχει ο Θεός! Να έχετε όλοι υγεία και χαρά και Καλά Χριστούγεννα», είπε καταλήγοντας.
Κατά την επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, παρόντες ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουϊνέας Γεώργιος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» Εμμανουήλ Παπασάββας, ο Διευθυντής της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των οστών δρ. Στέλιος Γραφάκος, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», Τζωρτζίνα Έλληνα, Μελίνα Δασκαλάκη, Ινώ Κωνσταντοπούλου, Αικατερίνη Μεταξώτου, Αλίνα Μινέτα, Ρίτα Πικρού-Μωραϊτάκη, Μπέκη Στραβελάκη, Έλλη Τζανετάτου, και Κέττυ Φιλιππίδου, καθώς και η Διευθύντρια του Ξενώνα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» Άννα Παναγοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου