ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Η Πυροσβεστική υπηρεσία Ναυπλίου τίμησε τους προστάτες της (ΦΩΤΟ)

 
 
EORTH PUROSBESTIKHS1
Όπως κάθε χρόνο στις 17 Δεκεμβρίου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία τιμά τους Προστάτες της Τρείς Παίδες εν Καμίνω.
Στο Ναυπλίου η Πυροσβεστική Υπηρεσία  τίμησε με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη, τέλεσε θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας  στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου. Την θεία λειτουργία τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Βασίλειος Σουλάνδρος καθώς και ο πατέρας Ιωάννης  Μητροσύλης . Το παρών τους έδωσαν ο διοικητής της Π.Υ Ναυπλίου Γ.Δελογιάννης , αξιωματικοί και πυροσβέστες ,καθώς και συνταξιούχοι του σώματος.
Παρών κι ο πολιτευτής Αργολίδος Β. Σιδέρης. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας παρατέθηκε κέρασμα στην Στρατιωτική λέσχη Ναυπλίου με νηστίσιμα εδέσματα.
Οι Τρείς Παίδες αναγνωρίζονται από το 1981 ως προστάτες Άγιοι του Πυροσβεστικού Σώματος και καθιερώνεται  από το 1991 ως η επίσημη ημέρα δοξολογίας και εορτασμού του Πυροσβεστικού Σώματος.
To Πυροσβεστικό Σώμα τιμά και γιορτάζει κάθε χρόνο στις 17 Δεκεμβρίου τους Προστάτες της Άγιοι Τρεις Παίδες, Ανανία, Αζαρία και Μισαήλ, με τη στάση ζωής τους αποτελούν ένα διαχρονικό ηθικό πρότυπο καθήκοντος, σηματοδοτώντας τη βαθιά Χριστιανική Πίστη, τη γενναιοψυχία, την τόλμη, την αποφασιστικότητα, αλλά πάνω απ’ όλα την αγάπη για τον άνθρωπο και τη διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.
EORTH PUROSBESTIKHS3
EORTH PUROSBESTIKHS5
EORTH PUROSBESTIKHS6
EORTH PUROSBESTIKHS7
EORTH PUROSBESTIKHS8
EORTH PUROSBESTIKHS10
EORTH PUROSBESTIKHS12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου