ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Αιματηρή συμπλοκή στη Φλώρινα. ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ - ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "
09/12/2013
Θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος του 43χρονου υπαρχιφύλακα σε συμπλοκή με Αλβανούς κακοποιούς.
Όπως έγινε γνωστό η ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε σε ορεινή περιοχή του Βροντερού Φλώρινας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο υπαρχιφύλακας και οι δύο ένοπλοι.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, όλα ξεκίνησαν όταν τρεις αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας που εκτελούσε περιπολία για την αποτροπή του φαινομένου της παράνομης αλιείας στις Μικρές Πρέσπες εντόπισαν αυτοσχέδια καλύβα και επιχείρησαν να την ελέγξουν.
Εντός της καλύβας βρίσκονταν οι δύο Αλβανοί, οι οποίοι όταν κλήθηκαν να ελεγχθούν αντέδρασαν και πυροβόλησαν με καλάσνικοφ κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά.
Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Φλώρινας.
Τα «βαθιά οδύνη και τη θλίψη» του για την απώλεια του 43χρονου αστυνομικού, εξέφρασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας. «Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του, στην κόρη του και σε όλους τους οικείους του. Η σκέψη μας είναι μαζί τους», δήλωσε ο κ. Δένδιας.
Συλλυπητήρια και οδύνη για το θάνατο του υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη, στη Φλώρινα, εξέφρασε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο εισηγητής της Κ.Ο. του κόμματος για το υπουργείο Δημοσίας Τάξης Κώστας Τριαντάφυλλος.
Τα συλλυπητήριά του για τον άδικο θάνατο του αστυνομικού στη Φλώρινα και τη συμπαράστασή του στην οικογένειά του, εξέφρασε το Τμήμα των Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος, ανεκπλήρωτη υποχρέωση της πολιτείας είναι η διασφάλιση και υλικοτεχνική υποστήριξη των αστυνομικών που επιχειρούν κάτω από επικίνδυνες συνθήκες.
Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του υπαρχιφύλακα εξέφρασε με τη σειρά του και ο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Β. Καπερνάρος, καταλογίζοντας παράλληλα ευθύνες στην κυβέρνηση. «Για ακόμη μία φόρα ήρθε στο φως η έλλειψη οργάνωσης και προστασίας όλων των αστυνομικών που δίνουν μάχη με το έγκλημα. Ας αναλάβει επιτέλους η κυβέρνηση τις ευθύνες της», ανέφερε.
«Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του 43χρονου αστυνομικού, που έχασε τη ζωή του, κατά την εκτέλεση του υπηρεσιακού του καθήκοντος, τα ξημερώματα, στην περιοχή της Φλώρινας» εξέφρασε και το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου