ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Διευκρινήσεις της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. αναφορικά με την επιστροφή της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης.


Επειδή η Ομοσπονδία μας κατακλύζετε καθημερινά από τηλεφωνήματα συναδέλφων, εν ενεργεία και συνταξιούχων, επί του θέματος που ανέκυψε πρόσφατα για την διεκδίκηση της επιστροφής της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης των τριών τελευταίων ετών (2011-2013) και ύστερα από σχετικό ερώτημα που θέσαμε στον νομικό μας Σύμβουλο - Δικηγόρο κ. ΜΠΑΡΜΠΟΥΡΗ Ρήγα, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα
α. Για την Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης δεν έχει υπάρξει, μέχρι τώρα, καμία απόφαση Δικαστηρίου, που να την είχε κηρύξει αντισυνταγματική, άσχετα αν το Σύνταγμα επιτρέπει την επιβολή Ειδικής Εισφοράς σε ειδικές περιπτώσεις, που στην προκείμενη περίπτωση δεν φαίνεται,ότι υπάρχουν οι ανάλογες προϋποθέσεις.....>>
β. Η σπουδή την 31 Δεκεμβρίου 2013 για την υποβολή σχετικής αιτήσεως επιστροφής της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης στις Εφορίες, υπήρξε για να μην παραγραφεί η διεκδίκηση για το έτος 2011. 
γ. Οι Εφορίες κατόπιν Αιτήσεων διαφόρων ενδιαφερομένων δεν επιστρέφουν παρακρατηθείσες εισφορές, αν δεν υπάρχει σχετικός νόμος ή τουλάχιστον Δικαστική Απόφαση του αρμόδιου γι’ αυτό Δικαστηρίου και επομένως είτε δεν θα απαντήσουν στις Αιτήσεις είτε θα απαντήσουν αρνητικά. 
δ. Περαιτέρω διαδικασία είναι η προσφυγή στο Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο με Ενδικοφανή Αγωγή για κάθε οικονομικό έτος, δηλαδή απαιτούνται 3 Αγωγές, που η συνολική δαπάνη για κάθε Αγωγή θα ανέλθει σε ένα σεβαστό ποσό, όσο είναι περίπου η ετήσια παρακρατηθείσα Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης και κατόπιν αυτού θεωρούμε, ότι δεν θα πρέπει να υποβληθεί άσκοπα καμία αίτηση επί του παρόντος,αφού τελικά δεν θα έχει κανένα ουσιαστικό χρηματικό αποτέλεσμα, πριν υπάρξει δικαστική απόφαση. 
Σε οποιαδήποτε εξέλιξη επί του θέματος, η Ομοσπονδία μας θα σας ενημερώσει έγκαιρα για τα περαιτέρω, ούτως ώστε να μην αναλωνόμαστε σε άσκοπες και άνευ ουσίας ενέργειες. ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου