ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ»

«ΘΑΡΡΑΛΕΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΘΕΙ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ»
29/01/2014
Η Ελλάδα καταβάλει μεγάλη προσπάθεια σε δημοσιονομικό και διαρθρωτικό επίπεδο, προκειμένου να καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία και να «στρώσουμε κόκκινο χαλί στις ξένες επενδύσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του στο Συνέδριο «Industry matters» της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Βιομηχανιών.
Η κυβέρνηση προωθεί θαρραλέες μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν τον προσανατολισμό της ελληνικής οικονομίας με έμφαση στον εξαγωγικό της χαρακτήρα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Αναφερόμενος στην ελληνική προεδρία της ΕΕ, ο κ. Σαμαράς είπε ότι η εαρινή Σύνοδος Κορυφής του Μαρτίου θα είναι καθοριστικής σημασίας στις προσπάθειες ενίσχυσης της βιομηχανικής πολιτικής της ΕΕ και της ανταγωνιστικότητας, όπου, όπως είπε, θα πρέπει να συμφωνηθεί μια ξεκάθαρη στρατηγική.
Ο κ. Σαμαράς τόνισε επίσης πως θα πρέπει να συμφωνηθούν συγκεκριμένα μέτρα για τη μείωση του υψηλού κόστους ενέργειας και τις αδυναμίες να υπάρξει ενιαία αγορά ενέργειας.
Ακόμη, σημείωσε ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και την βελτίωση της αποδοτικότητας των φορολογικών διοικήσεων στα κράτη-μέλη, να υπάρξει καλύτερη πρόσβαση στη χρηματοδότηση κυρίως για τις ΜΜΕ. Επίσης, τόνισε ότι θα πρέπει να συμφωνηθούν μέτρα για την ενίσχυση των επενδύσεων και την καινοτομία και να δοθεί έμφαση στην οικονομία με βάση τη γνώση, αλλά και να υπάρξει περαιτέρω εμβάθυνση της ενιαίας αγοράς.
Τέλος, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς ισχυρή βιομηχανία και ισχυρό μεταποιητικό τομέα, παράγοντες που συμβάλλουν στην ενίσχυση της παραγωγικότητας, της έρευνας και της τεχνολογίας.
 
ΠΗΓΗ :  "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου