ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΣΤΗΝ «ΚΑΤΑΨΥΞΗ» ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ - ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

ΠΗΓΗ : "    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΝΕΜΟΙ
09/01/2014
Σε απέραντη παγωμένη έρημο έχουν μετατραπεί οι πολιτείες των ΗΠΑ που εκτείνονται από τα μεσοδυτικά μέχρι τα νοτιοανατολικά, με το πολικό ψύχος να έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον εννέα άτομα τα τελευταία 24ωρα. Αρκετοί από τους νεκρούς είναι άστεγοι που δεν πήγαν στα καταφύγια που λειτουργούν ειδικά για αυτόν το σκοπό.
Οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά κρυοπαγήματα ακόμη και με έκθεση μερικών λεπτών σε ανοικτό χώρο.
Συνολικά, από το Σαββατοκύριακο, έχουν χάσει τη ζωή τους 21 άτομα εξατίας των ακραίων καιρικών συνθηκών.
Ακόμη, το κρύο έχει επιβαρύνει το δίκτυο ηλεκτροδότησης σε διάφορα σημεία. Προβλήματα καταγράφονται ακόμη και στις κατά κανόνα «παντός καιρού» αξιόπιστες δημόσιες συγκοινωνίες: Τρία δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων με προορισμό το Σικάγο κόλλησαν στις γραμμές εξαιτίας του πάγου, μένοντας ακινητοποιημένα τη νύχτα με 500 επιβάτες.
Οι θερμοκρασίες που καταγράφονται στα αστικά κέντρα πλησιάζουν, όταν δεν καταρρίπτουν, τα ρεκόρ δεκαετιών. Στο Σικάγο, ο υδράργυρος έπεσε στους -17 Κελσίου, στο Ντιτρόιτ στους -18, στο Πίτσμπουργκ στους -15, στην Ουάσινγκτον στους -7 και στη Βοστώνη στους -9. Το Κλίβελαντ είδε -24 βαθμούς Κελσίου, ρεκόρ ενάμιση αιώνα. Νοτιότερα, η Ατλάντα πέρασε τη δυσκολότερη χειμωνιάτικη ημέρα των τελευταίων πέντε δεκαετιών με -14 Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου