ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Νέος μεγαλοπρεπής Ναός για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας στο Παρίσι

ΠΗΓΗ: "    pentapostagma.gr      "

A model of a Russian Orthodox church and spiritual centre is seen during a media presentation at the Russian ambassador's residence in ParisΗ Ρωσία έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες κατασκευής μίας από τις πλέον μεγαλοπρεπείς Ορθόδοξες Εκκλησίες στο εξωτερικό, στις όχθες του ποταμού Σηκουάνα στο Παρίσι, πλησίον του Πύργου του Eiffel.
Η Εκκλησία, που πρόκειται να χτισθεί με τη χρησιμοποίηση ασβεστόλιθου και γυαλιού, με μαγευτικούς παραδοσιακούς ρωσικούς χρυσούς θόλους, αντιπροσωπεύει την Αναγέννηση της Ρωσική Oρθοδοξίας (σ.σ. pentapostagma.gr – η δεύτερη μεγαλύτερη Εκκλησία του κόσμου) έπειτα από την πτώση του Σοβιετικού κομμουνισμού το 1991 και την ανάδειξη ηγετών όπως ο Putin που επέκτειναν την ισχυρή της παρουσία τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων.
Ο χώρος θα περιλαμβάνει επίσης ένα πολιτιστικό κέντρο και δημοτικό σχολείο που θα δέχεται 150 μαθητές.
Το project συνολικού κόστους 100 εκατομμυρίων ευρών, που ανατέθηκε στην Γαλλική κατασκευαστική εταιρία Bouygues, ξεκίνησε τελικά να υλοποιείται έπειτα από αρκετές αποτυχημένες απόπειρες τα τελευταία τρία χρόνια, προτού λάβει τελικώς «το πράσινο φως» από τις γαλλικές αρχές για την ανέγερσή του.
Ο Ρώσος πρέσβης στην Γαλλία Alexander Orlov, παρουσιάζοντας ένα προσχέδιο της Εκκλησίας την Παρασκευή, εκτίμησε ότι κατοικούν περίπου 10.000 ρώσοι στο Παρίσι ή/και στις γύρω περιοχές και δεκάδες χιλιάδες ακόμη σε ολόκληρη την Γαλλία, με μόλις  20 όμως Ορθόδοξες Εκκλησίες.
“Περίπου 150.000 – 200. 000 Ρώσοι μετανάστευσαν στη Γαλλία έπειτα από την Οκτωβριανή Επανάσταση (του 1917) και πολλοί από τους απόγονούς τους διατήρησαν την γλώσσα, τον ρωσικό πολιτισμό, και την Ορθόδοξη πίστη”, δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης.
Ο Alexander Orlov ευελπιστεί ότι η Εκκλησία θα χτιστεί εντός των επόμενων δύο ετών. Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία εκτιμάται ότι αποτελείται από 165 εκατομμύρια πιστούς παγκοσμίως, όντας η δεύτερη μεγαλύτερη Εκκλησία του Κόσμου έπειτα από την ρωμαιοκαθολική εκκλησία που αποτελείται από 1,2 δισεκατομμύρια μέλη σε ολόκληρο τον κόσμο.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου