ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

«Δωρεάν Υγεία για τους Ανασφάλιστους»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

28/02/2014
Για τα ανησυχητικά αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης και των μέτρων λιτότητας στην ΕΕ καθώς και για τον αντίκτυπο που έχουν αυτά στην πρόσβαση στα συστήματα υγείας μίλησαν στη Διεθνή Συνάντηση των μελών του Δικτύου των Γιατρών του Κόσμου.

Κύριοι ομιλητές ήταν η Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας (Δρ. Άννα Μαΐλλη), ο Πρόεδρος της Ισπανίας (Δρ. Alvaro Gonzalez),  ο Πρόεδρος της Γαλλίας (Δρ. Thierry Brigaud) και ο Πρόεδρος της Γερμανίας (Καθηγητή Jochen Zenker).
Σε μια συμβολική κίνηση, 30 έγκυες  γυναίκες και 30 γιατροί, στάθηκαν απέναντι και ανάμεσά τους υπήρχε μια  “αλυσίδα” από χαρτονομίσματα.
"Τα μέτρα λιτότητας έχουν βαθειά επίδραση σε όλα τα δίκτυα κοινωνικής προστασίας, και στην πρόσβαση στην υγεία σε όλη την Ευρώπη. Στην Ισπανία, οι μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα και οι άποροι χρόνια ασθενείς δεν μπορούν πλέον να καλύψουν το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης. Στην Ελλάδα, το σύνολο του δημοσίου συστήματος υγείας βρίσκεται υπό τεράστια πίεση. Και πολλές άλλες Χώρες Μέλη έχουν αυξήσει το ποσοστό συμμετοχής στα ιατρικά έξοδα που πρέπει να καταβληθεί από τους ασθενείς. Οι ευπαθείς ομάδες είναι τα πρώτα θύματα αυτών των πολιτικών" ανέφεραν οι Γιατροί του Κόσμου.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ     " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου