ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Αλλαγές στο εφάπαξ Αστυνομικών!



Δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ.τ.B' υπ' αριθ΄625/2014 η απόφαση για τον καθορισμό του ύψους και του τρόπου υπολογισμού του εφάπαξ βοηθήματος των Αστυνομικών, προερχόμενων από την τ. Χωροφυλακή και την τ. Αστυνομία Πόλεων. Δείτε το σχετικό ΦΕΚ,κάνοντας κλικ εδώ:
Η απόφαση βασίστηκε σε αναλογιστικές μελέτες του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. και τα βασικά σημεία είναι τα εξής: 
1). Μειώνεται ο χρόνος παραμονής (από την ημερομηνία καταβολής εισφορών) για την χορήγηση του εφάπαξ για το ταμείο της Χωροφυλακής από 31 στα 30 έτη. 
2). Καθιερώνεται αντίστοιχος ελάχιστος χρόνος ετών ασφάλισης (30 έτη) και για τους ασφαλισμένους στην πρώην Αστυνομία Πόλεων. 
3). Αυξάνεται σταδιακά η μηνιαία παρακράτηση για την τ.......>>
Α.Π. σε 7,3% του Β.Μ. από 4% σήμερα και της τ. Χωροφυλακής από 7,5% σε 8,20% για τους νέους από 4,65% σε 5,30% και από 5% σε 5,30 % αντίστοιχα. 
4). Καθιερώνεται εισφορά επιβίωσης των ταμείων (1,20%) και κρατήσεις 18 μηνών στους 2 τελευταίους μισθολογικούς βαθμούς για αποστρατεία λόγω παραίτησης (και 12 μηνών αντίστοιχα για αυτοδίκαια αποστρατεία). 
5). Μειώνεται ο ελάχιστος χρόνος απονομής του εφάπαξ (σε λιγότερα από 30 έτη) για τρίτεκνους και πολύτεκνους που αποστρατεύονται λόγω παραίτησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου