ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Μέχρι να τα βρούνε στην Ουκρανία μήπως μπλέξουν την Ελλάδα;

ΠΗΓΗ: "  pentapostagma.gr    " 

Posted: March 15, 2014 at 12:41 pm
Ο φόβος τους να μην καταρρεύσει η νέα τάξη σε Ανατολή και Δύση.
ΑΙΓΑΙΟ-ΠΑΝΑΓΙΑ-ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΕΛΛΑΔΑ
Για αυτό με το καλημέρα της κρίσης ξεκίνησαν τις υποθέσεις για να διαγνώσουν πως ξεκίνησε το κακό αυτό…
2 Μάρ, 2014 διαβάζουμε στη Wall Street Journal(http://online.wsj.com/news/articles/SB10001424052702304026804579413900968932702). Το άρθρο αυτό, ενδεχομένως με δόση αλήθειας, χαρακτηρίζει την κρίση ως αποτέλεσμα της αποτυχίας του Ομπάμα να τηρήσει την «κόκκινη γραμμή» που χάραξε στη Συρία, δηλαδή, ότι η υποχωρητικότητα του Ομπάμα στο συριακό μέτωπο «εξέθρεψε τη ρωσική επιθετικότητα».
Στη συνέχεια όμως, πιθανότατα κρίνοντας ότι άλλα περιθώρια υποχωρήσεων δεν υπάρχουν, καλεί την κυβέρνηση να λάβει απίστευτα σκληρά μέτρα σε βάρος της Ρωσίας, μέχρι την άμεση ένταξή της στο ΝΑΤΟ, την περικύκλωση του Καλίνινγκραντ (προφανώς σε «αντιγραφή» της ρωσικής στρατηγικής στην Κριμαία), πέραν της γενικευμένης δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων «Ρώσων κλεπτοκρατών».
8 Μαρτίου 2014

Αμέσως όμως επεμβαίνει ο αρχιερέας της ¨ματωβαμένης διπλωματίας¨ Χένρι Κίσιντζερ και τους βάζει όλους στην θέση τους!!
¨Η Δύση πρέπει να κατανοήσει, ότι για τη Ρωσία, η Ουκρανία ποτέ δεν θα γίνει απλά μια ξένη χώρα. Από εκεί ξεκίνησε η ρωσική Ιστορία (Kievan-Rus), η ρωσική θρησκεία εξαπλώθηκε από εκεί, ήταν μέρος της Ρωσίας επί αιώνες, ενώ οι ιστορικές διαδρομές των δύο ήταν από πριν διασυνδεδεμένες. Ακόμα και διακεκριμένοι αντικαθεστωτικοί, όπως ο Αλεξάντερ Σολζενίτσιν και ο Τζόσεπ Μπρόντσκι, επέμεναν ότι η Ουκρανία ήταν οργανικό μέρος της ρωσικής Ιστορίας και εν τέλει, της ίδιας της Ρωσίας.
Η εξωτερική πολιτική είναι η τέχνη του καθορισμού προτεραιοτήτων», αναφέρει με νόημα, απαξιώνοντας με τον χειρότερο δυνατό τρόπο την ΕΕ…
Μετά από μερικά πολύ ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία που αποδεικνύουν την ανάμιξη των δυο λαών, Ρώσων και Ουκρανών, ο Κίσιντζερ προειδοποιεί, ότι το να χειριστείς την Ουκρανία σαν μέρος της σύγκρουσης ανατολής-δύσης, θα καταστρέψει για δεκαετίες ότι προοπτικές θα υπήρχαν για την ενσωμάτωση της Ρωσίας και της Δύσης σε ένα συνεργατικό διεθνές σύστημα. Του Μιχαήλ Βασιλείου http://www.defence-point.gr/news/
Και φτάνουμε στις 14 Μαρτίου 2014 που οι ¨μαθητές¨ άκουσαν τον¨ δάσκαλο¨ και μετά την συνάντηση τους αναφέρθηκαν στα παρακάτω..
Τζον Κέρι
Τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έδειξε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι ως τον μόνο που μπορεί να λύσει το πρόβλημα της Ουκρανίας λέγοντας πως αναμένουμε τις αποφάσεις του Ρώσου προέδρου μετά το δημοψήφισμα.
Άλλωστε ο Πούτιν δεν έκρυψε ποτέ ότι είναι φίλος του κ. Χένρι Κίσιντζερ.
«Δεν ξέρουμε τι απόφαση θα πάρει ο Ρώσος πρόεδρος αλλά ότι απόφαση και αν είναι αυτή ληφθεί μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Οπότε αναμένουμε και ελπίζουμε»
Δεν προσπαθούμε να ανταγωνιστούμε τη Ρωσία στο θέμα της Ουκρανίας» είπε χαρακτηριστικά.
Σεργκέι Λαβρόφ
¨Οι διαφορές παραμένουν αλλά οι επαφές ήταν χρήσιμες¨. Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη συνέντευξη Τύπου για τις συνομιλίες που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζόν Κέρι.
Ο Ρώσος υπουργός είπε ακόμη ότι εάν το το Κόσοβο αποτέλεσε ειδική περίπτωση για τη διεθνή κοινότητα, το ίδιο πρέπει να ισχύσει και για την Κριμαία. Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας τόνισε ότι η Κριμαία είναι πιο σημαντική για τη Ρωσία απ’ όσο ήταν τα νησιά Φόκλαντς στο νότιο Ατλαντικό για τη Μεγάλη Βρετανία, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Εδώ τους στέλνει ένα μήνυμα αλλά τους χρυσώνει παρακάτω το χάπι.
¨Η Ρωσία δεν σκοπεύει να εισβάλει στις νότιες και ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας όπου κατοικούν εκατομμύρια Ρώσοι και ρωσόφωνοι Ουκρανοί.¨
¨ ΗΠΑ και Ρωσία συνεχίζουν να έχουν διαφορετική οπτική για την Ουκρανία¨, κατέληξε.
Επρόκειτο για μια μαραθώνια συνάντηση η οποία διήρκησε τουλάχιστον 5 ώρες defencenet.gr
Όπως φαίνεται κανείς δεν θέλει να συγκρουσθεί με τον άλλον γιατί ¨είναι πολλά τα λεφτά και λίγα τα ιδανικά¨ για να επιτευχθεί μια πραγματική ειρηνική διαβίωση των επιμέρους εθνοτήτων και άλλωστε δεν είναι Συρία που τρία χρόνια τώρα έβλεπαν τις φρικαλεότητες και σωπαίνανε σκανδαλωδώς…
Μήπως όμως έρχεται η ώρα του πνευματικού νόμου στις αυλές τους;
Αυτοί όμως δεν αφουγκράζονται τους πνευματικούς νόμους αλλά τις χρηματιστηριακές αγορές και αποφασίζουν.
Τι τους το λένε οι χρηματιστηριακές αγορές;
“Θερμή” κρίση που θα συμπαρασύρει πολλά κράτη στην δίνη μιας μεγάλης ένοπλης σύγκρουσης βλέπουν στην Ανατολική Ευρώπη οι παγκόσμιες αγορές.
Tι σημαίνουν τα παραπάνω: Ότι οι διεθνείς αγορές στην καλύτερη περίπτωση “βλέπουν” υψηλή ένταση μεταξύ των δύο συνασπισμών ΝΑΤΟ και του ανατολικού CSTO και στην χειρότερη “θερμή” κρίση με εμπλοκή πολλών κρατών.
Και ας πούμε ότι κάνουν προσπάθειες να τα βρούνε γιατί στην προκειμένη περίπτωση θέλουν να διατηρήσουν τις ισορροπίες και να ολοκληρώσουν στο μεσοδιάστημα νέα στρατηγική συμμαχικών συσχετισμών.
Μέσα στο μεσοδιάστημα αυτό συσκέπτονται για να δούνε τι ανοικτό ¨λογαριασμό αίματος¨ έχουν στην ευρύτερη περιοχή και βλέπουν την αιματοποτισμένη Συρία αλλά την λογαριάζουν τώρα σαν ένα μακρινό περιφερειακό πρόβλημα που δεν μπορεί να επηρεάσει την σύγκρουση που υποβόσκει στην Μαύρη Θάλασσα- Κριμαία – Ουκρανία.
Έτσι αμολάνε ένα πιο γειτονικό λαγό- ΘΥΜΑ που μπορεί να επηρεάσει τους συσχετισμούς της κάθε πλευράς.
Αλλά και μια αλεπού που είναι στις ημέρες μας πολύ εκνευρισμένη και ψάχνει να βρει ευκαιρίες.
Ποιος είναι ο λαγός και ποια η αλεπού;
ΛΑΓΟΣ
Forbes: «Η Ελλάδα θέλει να διαδραματίσει νέο ενεργειακό ρόλο»!!!
Άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα θέλει να διαδραματίσει νέο ενεργειακό ρόλο», στο οποίο χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι «Όσο καιρό η Ευρώπη ασχολείτο με το τι πρόκειται να συμβεί αν η Ρωσία αποφάσιζε να κλείσει την βαλβίδα παροχής φυσικού αερίου, η Αθήνα φαίνεται ότι αποφάσισε πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να προωθήσει ένα νέο ενεργειακό ρόλο», «φιλοξενεί» στη διαδικτυακή του έκδοση το αμερικανικό περιοδικό «Forbes».
Στο κείμενο, που υπογράφεται από τον Christopher Coates, αναφέρεται ότι το «ελληνικό υπουργείο Ενέργειας προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό για την κατασκευή αγωγού που θα μεταφέρει στις ευρωπαϊκές αγορές περίπου 8 εκατ. κυβικά μέτρα αερίου από θαλάσσιες περιοχές, που ελέγχονται από την Κύπρο και το Ισραήλ».
Ο αρθρογράφος επικαλείται στοιχεία του πρακτορείου Reuters, σύμφωνα με τα οποία, ο αγωγός IGI-Poseidon θα συνδέει το ισραηλινό οικόπεδο Leviathan με την Ευρώπη μέσω Ελλάδας και διαχειριστές θα είναι η ιταλική Edison και η ελληνική ΔΕΠΑ.
Στο άρθρο σημειώνεται ότι «τα τελευταία τρία χρόνια η Αθήνα επικέντρωσε τις προσπάθειες της στη συμμετοχή της στον πρόσφατο ενεργειακό πυρετό που έχει καταλάβει την Ανατολική Μεσόγειο. Θέλει να γίνει κόμβος για τα κυπριακά και ισραηλινά κοιτάσματα φυσικού αερίου, αλλά και παραγωγός η ίδια. http://www.hellasforce.com/ 14 Μαρτίου 2014
Στην προσωπική αντίληψη μου όμως δεν υπέπεσαν τέτοιου είδους προκηρύξεις.
Όμως με αυτά που γράφουν εκνευρίζουν την αλεπού περισσότερο, αλλά το κάνουν γιατί έχουν τον σκοπό τους!!
ΑΛΕΠΟΥ
Αλλαγές ”συμμάχων” και συμμαχιών χωρίς αρχές στην Τουρκία ,η οποία βρίσκεται σε αναταραχή λόγω των διαδηλώσεων και της προεκλογικής διαμάχης.
Ο Ερντογάν με διάφορα νομικά τερτίπια αποφυλακίζει τον έναν μετά τον άλλο του παλιούς εχθρούς του Κεμαλικούς στρατιωτικούς που είχαν καταδικαστεί για απόπειρες πραξικοπημάτων, προβοκατσιών με διεθνή διάσταση (π.χ. το Σχέδιο Βαριοπούλα κατά της Ελλάδας) και άλλα αδικήματα κατά της δημόσιας ασφάλειας. Μάλιστα οι αναλυτές λένε ότι δεν αποφυλακίζονται οι στρατιωτικοί – πραξικοπηματίες απλώς για να κάνει ο στριμωγμένος και από τα σκάνδαλα Ερντογάν μια χειρονομία προς τους πρώην μεγάλους αντιπάλους του, αλλά, λέγεται ότι ήδη υπάρχει συμφωνία συνεργασίας!
ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΓΟ;
Από την άλλη πλευρά ο Ερντογάν έχασε σταδιακά τον βασικό υποστηρικτή του – και αρχικό μέντορά του- τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιμάμη Γκιουλέν και το ευρύ λαϊκό κίνημά του. Μάλιστα ο Τούρκος Πρωθυπουργός κατηγορεί τον ευρισκόμενο στην Πενσυλβάνια Γκιουλέν ότι είναι πίσω από την επίθεση που υφίσταται αλλά και ότι ο ιμάμης έχει συμμαχήσει με τον άλλοτε μεγάλο του εχθρό, το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση, το CHP! Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ 14.03.2014 | 17:01http://www.onalert.gr/
ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΤΙ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΠΑΡΟΞΥΣΜΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΑΛΕΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΑΠΟΛΥΣΟΥΝ;
Δηλ. την στιγμή που η προσοχή της παγκόσμιας κοινής γνώμης είναι στραμμένη στο επίπεδο χειρισμών Ουκρανίας- Κριμαίας κάποιοι έχουν έτοιμες εναλλακτικές λύσεις για να δώσουν διέξοδο στα διπλωματικά αδιέξοδα τους και να ξαναζεστάνουν παλιά κόντρα μεταξύ Ελλάδος- Τουρκίας με κλιμακωτά επίπεδα επεισοδίων με σκοπό να αναμορφώσουν γεωπολιτικά όλη την ευρύτερη περιοχή Αν . Μεσογείου, Αιγαίου, Στενών ώστε να έχουν πετύχει καλύτερες στρατηγικές θέσεις πριν την τελευταία γεωπολιτική σύγκρουση στην Ευρώπη που θα καθορίσει και την νέα υπερδύναμη του πλανήτη.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ όλοι με το δάκτυλο τους δείχνουν εμάς…
Γιατί είμαστε Έθνος Ανάδελφον και σήμερα καταλαιπωρημένο!!!
Στο τέλος όμως θα καταλάβουν για σημαντικούς γεωπολιτικούς και αξιόλογους πνευματικούς λόγους ότι δεν μπορούν να κάνουν δίχως εμάς.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Υ.Γ με συγχωρείτε που σας κούρασα με το εκτεταμένο άρθρο μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου