ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Ενίσχυση για την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές

ΝΕΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

09/04/2014
Γράφει η Μαρίνα Κουρμπέλα
Τη στήριξη από το Δημόσιο για την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, προβλέπουν οι νέες κατευθυντήριες γραμμές, για τις κρατικές ενισχύσεις στους τομείς της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος που παρουσιάζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαίκής Επιτροπής στην Ελλάδα, οι νέες κατευθυντήριες γραμμές θα αντικατα στήσουν αυτές του 2008, και μεταξύ αυτών των νέων μέτρων περιλαμβάνονται, ακόμη, η εξαίρεση από τη χρηματοδότηση, ανανεώσιμων πηγών όσων κάνουν εντατική χρήση ενέργειας και οι επενδύσεις στις ενεργειακές υποδομές.
Οι νέοι κανόνες αποβλέπουν στην επίτευξη των στόχων της στρατηγικής «Ευρώπη 2020» με οικονομικά αποδοτικό τρόπο που δεν θα προκαλεί αδικαιολόγητες στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό ή κατακερματισμό της ενιαίας αγοράς.
Στα νέα μέτρα αναμένεται να ληφθούν υπόψη και οι ιδιαιτερότητες των νησιών και να θεσπιστεί πιο ευνοϊκό καθεστώς κρατικών ενισχύσεων σε ότι αφορά επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας και του περιβάλλοντος στα νησιά.
Σημειώνεται, εξάλλου, πως η ενεργειακή διασύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα είναι μια από τις επιλέξιμες δράσεις του νέου ΕΣΠΑ (2014-2020).Αυτό θα ενισχύσει την ενεργειακή αυτοτέλεια των νησιών κατά τους θερινούς μήνες με την υψηλή εγχώρια ζήτηση, και θα επιτρέψει στα νησιά που παράγουν ενέργεια να πουλήσουν το πλεόνασμά τους στο ηπειρωτικό δίκτυο κατά τους χειμερινούς μήνες.
Blog:marina anastas.kourbela

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου