ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Επενδυτικό ενδιαφέρον για τον ΟΛΠ

ΑΠΟ ΕΞΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ

29/04/2014
Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ εξέφρασαν έξι επενδυτικά σχήματα.
Πρόκειται για την κινεζική Cosco που ήδη δραστηριοποιείται στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και άλλα πέντε σχήματα, τα οποία είναι τα εξής: APM Terminals B.V., Cartesian Capital Group, LLC, International Container Terminal Services, Inc, Ports America Group Holdings και Utilico Emerging Markets Limited.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, οι σύμβουλοι αξιοποίησης θα αξιολογήσουν τις υποβληθείσες αιτήσεις και θα υποβάλουν την εισήγησή τους στο ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος, μιλώντας στο Ελληνο-Κινεζικό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας στην Αθήνα υπογράμμισε πως «η μετάθεση στο μέλλον της διάθεσης περιουσιακών στοιχείων που μπορούν από σήμερα να αξιοποιηθούν καλύτερα, όχι μόνο απαξιώνει το ίδιο το περιουσιακό στοιχείο, αλλά αναβάλλει την ανάκαμψη, αναστέλλει την ανάκαμψη».
«Κάθε πράξη διάθεσης περιουσιακού στοιχείου του Δημοσίου γίνεται με κανόνες ανταγωνισμού, πλήρους διαφάνειας αποτίμησης αξίας και ελεγκτικών μηχανισμών του Κράτους, όπως το Ελεγκτικό Συνέδριο», πρόσθεσε.
Όσον αφόρα στην αποκρατικοποίηση του Ελληνικού ο κ. Μανιατόπουλος είπε ότι ένας όμιλος ελληνικών, κινεζικών και αραβικών συμφερόντων θα αναπτύξει αυτή την περιοχή τα επόμενα 10-15 χρόνια, θα δημιουργήσει ξενοδοχεία, κατοικίες, εμπορικά κέντρα, γραφεία, κλπ μέσα σε ένα τεράστιο πάρκο και ακάλυπτων χώρων 4.000 στρεμμάτων.
«Θα επενδύσει άμεσα περίπου 7 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό ύψος των επενδύσεων και από χρήστες-αγοραστές θα είναι σαφώς υψηλότερο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο επενδυτικό project στη χώρα μας και ένα από τα μεγαλύτερα σε όλο τον κόσμο. Δεν αναβάλαμε την απόφαση σε αναζήτηση μελλοντικής καλύτερης στιγμής. Δεν διστάσαμε να δούμε το κόστος της μη απόφασης», τόνισε.
Τέλος, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ανέφερε ότι «όταν το project ξεκινήσει, θα φέρει και άλλα μεγάλα, θα δημιουργήσει κίνητρο για κάθε είδους επενδύσεις στον κατασκευαστικό τομέα και στους βιομηχανικούς κλάδους που σχετίζονται με την κατασκευή. Επίσης στον τουρισμό, στην ανάπτυξη των γύρω περιοχών, στην ποιότητα ζωής αλλά και στην οικονομία από άμεσα και έμμεσα έσοδα. Θα καταστήσει την Ελλάδα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό».

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου