ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Άγκυρα: Η Αθήνα αναχαίτισε τέσσερα μαχητικά μας

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: May 7, 2014 at 2:00 pm, Last Updated: May 7, 2014 at 1:03 pm
άγκυρα-η-αθήνα-αναχαίτισε-τέσσερα-μαχητικά-μαςΣαν ένα παραμύθι της ανατολής φαντάζει η ανακοίνωση του τουρκικού γενικού επιτελείου ότι η ελληνική Πολεμική Αεροπορία αναχαίτισε τέσσερα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη.

«Τέσσερα F-4/2020 που πραγματοποίησαν πτήση στο διεθνή εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο παρενοχλήθηκαν από ελληνική αεροσκάφη που απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο Λιμάνι (σ.σ. Limani airport στην επίσημη ανακοίνωση) και τα έθεσαν σε παραμέτρους βολής για συνολικά 11 λεπτά» αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού επιτελείου.
Η Άγκυρα υποστηρίζει ακόμα ότι «ένα ελληνικό ελικόπτερο παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο κοντά στο Κουσάντασι».
Για την αποκατάσταση της αλήθειας το ελληνικό ΓΕΕΘΑ σε ανακοίνωσή του για τις σημερινές επιχειρήσεις αναχαίτισης αναφέρει ότι υπήρξε μια παραβίαση από ένα αεροσκάφος στο κεντρικό Αιγαίο και «όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική».
Σημειώνεται ότι οι Τούρκοι εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζουν ότι το συριακό αντιαεροπορικό σύστημα λόκαρε για περισσότερα από δύο λεπτά ένα τουρκικό τζετ που περιπολούσε πάνω από τη νότια επαρχία Χατάι.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου