ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Πρόσωπο με πρόσωπο με τα «μεγάλα διλήμματα»

Η ώρα της κάλπης

24/05/2014
Αντιμέτωποι με τα διλήμματα που έχουν θέσει τα κόμματα ενόψει της κάλπης των ευρωεκλογών, αλλά και του δεύτερου γύρου των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών βρίσκονται πλέον οι ψηφοφόροι, με την προεκλογική εκστρατεία να έχει κλείσει με την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατία στο Σύνταγμα. 

Η τελευταία ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας έφερε την πολιτική σύγκρουση στο ζενίθ, αλλά και μια σημαντική αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Fitch στη βαθμίδα "Β".
Το γεγονός συνοδεύθηκε από ευνοϊκά σχόλια του οίκου, αλλά και των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων και του διεθνούς και ευρωπαϊκού Τύπου, όπου υπογραμμίζεται ότι όλοι οι διεθνείς οίκο συμφωνούν για την θετική πορεία της χώρας, με ανάπτυξη της τάξης του 0,5% για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια ύφεσης.
Για την πορεία της οικονομίας, αλλά και για την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον οίκο Fitch, ενημέρωσε ο Ι. Στουρνάρας τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σχολιάζοντας:
«Ο οίκος Fitch είναι από τους πλέον αυστηρούς, η φρασεολογία που χρησιμοποιεί είναι αξιοσημείωτη, καθώς μιλά αξιοθαύμαστη προσαρμογή».
Στην πολιτική κονίστρα πάντως, η μάχη επικεντρώνεται στα βασικά διλήμματα που τα κόμματα έχουν θέσει, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να επιμένει στο δίλημμα-σύνθημα «σταθερότητα ή περιπέτεια» και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να επιμένει στον δημοψηφισματικό χαρακτήρα των ευρωεκλογών και στο δίλημμα «ΣΥΡΙΖΑ ή Μέρκελ».
Μέχρι την τελευταία ώρα, όλες οι δημοσκοπήσεις έφερναν τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με μικρή διαφορά, αλλά όλα έδειχναν πως το τελικό αποτέλεσμα θα κρινόταν από την ψήφο των αναποφάσιστων.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η χώρα μας έχει φέτος ρεκόρ υποψηφίων στις ευρωεκλογές, καθώς, σε σχέση με το εκλογικό της Σώμα και τον αριθμό των ευρωβουλευτών που τελικά θα εκλέξει, η Ελλάδα έχει τους περισσότερους υποψήφιους ευρωβουλευτές (1.299) από όλες τις χώρες της ΕΕ.

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου