ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Κατεβάζει διακόπτες για τη «μικρή ΔΕΗ»

Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση

26/06/2014
Μία «καυτή» εβδομάδα περιμένει την κυβέρνηση μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 26 και 27 Ιουνίου.
Ήδη από χθες η ΓΕΝΟΠ προανήγγειλε την πραγματοποίηση 48ωρων επαναλαμβανομένων απεργιακών κινητοποιήσεων, με την κατάθεση του νομοσχεδίου που αφορά την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. 

Στην ανακοίνωση η ΓΕΝΟΠ αναγγέλλει ακόμη την πραγματοποίηση συλλαλητηρίων όπου υπάρχουν ενεργειακά κέντρα ανά την επικράτεια, ενώ καλεί όλους τους εργαζομένους του Ομίλου ΔΕΗ και των θυγατρικών του να «βρίσκονται σε επαγρύπνηση». Παράλληλα καλεί και τους φορείς των ενεργειακών περιοχών «για συντονισμό της δράσης». 
Ακόμη, η ΓΕΝΟΠ ζητεί μεταξύ άλλων την απόσυρση του νομοσχεδίου και δημόσιο διάλογο, την παρουσίαση του ενεργειακούό σχεδιασμού της χώρας.
Την ανάγκη δημιουργίας μετώπου ώστε «να αποτραπεί πάση θυσία το έγκλημα της ολοκληρωτικής παράδοσης της ΔΕΗ σε ιδιωτικά συμφέροντα» επαναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «η ολιγαρχία του πλούτου με τη συνδρομή των μνημονιακών κυβερνήσεων προωθούν το ολοκληρωτικό ξεπούλημά της».
Όπως αναφέρει, το μέτωπο αυτό πρέπει να απαρτίζεται από όλες τις κοινωνικές δυνάμεις και από όλα τα πολιτικά κόμματα που «αντιλαμβάνονται τις συνέπειες του νεοφιλελεύθερου πλιάτσικου στη δημόσια περιουσία». 
Ανακοίνωση στην οποία καταθέτουν την αντίθεσή τους με την πώληση της ΔΕΗ εξέδωσαν τέσσερα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ).
Στην ανακοίνωσή τους οι Ευάγγελος Ζορκάδης, Δημήτρης Λουκάς, Χρήστος Σταυρόπουλος και Θρασύβουλος Φωτεινός, τονίζουν ότι επιχειρείται «ξεπούλημα στρατηγικών τομέων του ελληνικού ενεργειακού συστήματος».
Ακόμη υποστηρίζουν ότι υπάρχουν γνωστοί όμιλοι επιχειρηματικών συμφερόντων οι οποίοι αυτό που θέλουν είναι να κερδοσκοπήσουν από το «μοίρασμα του πλούτου της ΔΕΗ».
Στο μεταξύ, στην έγκριση της λίστας όσων πληρούν τους όρους για να συνεχίσουν στον διαγωνισμό για την πώληση του 66% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ, προχώρησε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ. 
Όπως ανέφερε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκ των πέντε εταιρειών που συμμετείχαν απορρίφθηκε μόνο η μία και ως εκ τούτου συνεχίζουν τέσσερις εταιρείες οι οποίες θα κληθούν να υποβάλλουν δεσμευτικές προτάσεις.
Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ ΔΕΗ-2,94% κάνει γνωστό πως προεπιλέγησαν για τη συμμετοχή τους στη Β' Φάση της διαδικασίας οι εξής επενδυτές/συμπράξεις:
Σύμπραξη Elia System Operator S.A. & IFM Investors Pty Ltd
Public Sector Pension Investment Board
State Grid International Development Limited
TERNA-Rete Elettrica Nazionale Società per Azioni

ΠΗΓΗ :  "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ,     " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου