ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Σήμερα στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός της Κίνας

Η ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

19/06/2014
Η συνεργασία με την Ελλάδα προκειμένου το λιμάνι του Πειραιά να μετατραπεί στο καλύτερο στο είδος θα βρεθεί στο επίκεντρο της τριήμερης επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού της Κίνας, που ξεκινάει από σήμερα.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο Λι Κετσιάνγκ τονίζει πως ιδιαίτερα σημαντική είναι και η διεύρυνση της συνεργασίας των δυο χωρών σε τομείς όπως τα αεροδρόμια και οι σιδηρόδρομοι.
«Η κινεζική και η ελληνική οικονομία λειτουργούν συμπληρωματικά, κάθε μία με τα δικά της ισχυρά σημεία και με τεράστιες δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας. Η Ελλάδα επιταχύνει τις ιδιωτικοποιήσεις και την ανάπτυξη των υποδομών. Η Κίνα θα ενθαρρύνει τις καταξιωμένες επιχειρήσεις της να παίξουν ενεργό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της Κίνας.
«Θα εργασθούμε από κοινού με την Ελλάδα για να μετατρέψουμε το λιμάνι του Πειραιά στο καλύτερο του είδους του, στη Μεσόγειο» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός της Κίνας επισημαίνοντας, σε άλλο σημείο του άρθρου του, ότι «μια βαθύτερη, συνεκτική, στρατηγική συνεργασία μεταξύ Κίνας και Ελλάδας θα συμβάλει περισσότερο στην ευημερία των δύο λαών και στην πρόοδο του κόσμου» τονίζει ο Λι Κετσιάνγκ.
Ακόμη αναφέρει πως «Στη διάρκεια της επίσκεψής μου, θα παραβρεθώ στο Ελληνο-Κινεζικό Φόρουμ Θαλάσσιας Συνεργασίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα. Ελπίζω ότι θα χρησιμοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία για να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας στους παραδοσιακούς τομείς των θαλάσσιων μεταφορών, της λογιστικής υποστήριξης και της ναυπηγικής βιομηχανίας, αλλά και να την επεκτείνουμε στα νέα πεδία των θαλάσσιων επιστημονικών ερευνών και της προστασίας του περιβάλλοντος. Μια τέτοια συνεργασία θα αποτελέσει ισχυρή τόνωση της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης στις δύο χώρες».
«Μια βαθύτερη, συνεκτική, στρατηγική συνεργασία μεταξύ Κίνας και Ελλάδας θα συμβάλει περισσότερο στην ευημερία των δύο λαών και στην πρόοδο του κόσμου», καταλήγει στο άρθρο του ο Λι Κετσιάνγκ.
Ο πρωθυπουργός της Κίνας θα συνοδεύεται από τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών Ουάνγκ Γι και πολυμελή αντιπροσωπεία.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου