ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

OAEΔ: Το 90% των ανέργων δεν παίρνει το επίδομα ανεργίας!

ΠΗΓΗ :     "     pentapostagma     " 

Posted: July 7, 2014 at 8:00 pm, Last Updated: 
οαεδ-επίδομα-ανεργίαςΛιγότερο από το 10% των ανέργων ή 102.026 άτομα λαμβάνουν επίδομα από τον ΟΑΕΔ. Παράλληλα το πρόσθετο επίδομα των 200 ευρώ τον μήνα λαμβάνει μόλις το 1,5% του συνόλου των εγγεγραμμένων μακροχρόνια ανέργων.

 Τα στοιχεία του ΟΑΕΔ είναι αποκαλυπτικά για τον εφιάλτη που ζουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες ανέργων στη χώρα μας:
Στην Ελλάδα της κρίσης αποκλεισμένοι από το επίδομα ανεργίας είναι 1.172.817 άνεργοι. Δηλαδή περίπου 90% των ανέργων δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας λόγω των αυστηρών περιορισμών που θέτει η νομοθεσία!.
Πρόκειται για μία σειρά από προϋποθέσεις που σχετίζονται με τον ελάχιστο αριθμό ημερομισθίων που πρέπει να έχει ο άνεργος τα τελευταία χρόνια και άλλους όρους, οι οποίοι στη χώρα μας – εξαιτίας των πρωτόγνωρων διαστάσεων που προσέλαβε η κρίση – λειτουργούν αποτρεπτικά προκειμένου μεγάλες κατηγορίες ανέργων να ενταχθούν στους δικαιούχους του επιδόματος.
Ακόμη όμως και στις περιπτώσεις που κάποιος άνεργος λαμβάνει το επίδομα ανεργίας, είναι ιδιαίτερα δύσκολο ν α βρει δουλειά στη διάρκεια των 12 μηνών της καταβολής του. Έτσι, μετά τη λήξη του 12μήνου, συνεχίζει να είναι άνεργος και χωρίς επίδομα.
Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα ανεργίας είναι 360 ευρώ το μήνα, ενώ αν ο δικαιούχος έχει προστατευόμενα μέλη το επίδομα προσαυξάνεται για καθένα από αυτά κατά 10%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου