ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Αποφύγετε τις χρόνιες παθήσεις βελτιστοποιώντας την πρόσληψη θείου στον οργανισμό σας

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: July 30, 2014 at 6:30 pm, Last Updated: 
έλλειψη-θείου-στον-οργανισμό-μας
Μία αυξανόμενη κοινότητα ειδικών σε θέματα υγείας προειδοποιεί πλέον τους επαγγελματίες υγείας να λαμβάνουν πλέον σοβαρά υπόψιν τους κινδύνους που εγκυμονεί για τον οργανισμό η ανεπάρκεια στο θείο καθώς και τον σοβαρό αντίκτυπο της ανεπάρκειας αυτής για το επίπεδο υγείας.

Οι σύγχρονες πρακτικές καλλιέργειας δημιουργούν την αλματώδη αύξηση της ανεπάρκειας σε μεταλλικά στοιχεία
Οι συμβατικές διατροφικές προτροπές δεν βοηθούν στην επίλυση του προβλήματος της ανεπάρκειας σε μεταλλικά στοιχεία.Μία «ισορροπημένη διατροφή» δεν παρέχει αυτομάτως όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη διατήρηση του βέλτιστου επιπέδου υγείας.
Δυστυχώς, οι μονοκαλλιέργειες, η μαζική χρήση ζιζανιοκτόνων και η παραγωγή γενετικά τροποποιημένων τροφίμων έχουν μειώσει δραματικά την ποιότητα και θρεπτική αξία των αποθεμάτων τροφίμων.
Tα επεξεργασμένα τρόφιμα – (σ.σ. pentapostagma.gr – κυρίως αυτά των fast foods) – δημιουργούν σημαντικά προβλήματα στην υγεία. Τα τρόφιμα αυτά παρουσιάζουν τόσο μεγάλη έλλειψη σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ώστε οι παραγωγοί τους προχωρούν στην «τεχνητή αναπλήρωσή τους» με συνθετικές ουσίες που δεν υπάρχουν καν στη φύση.
Η έλλειψη θείου αυξάνει τον κίνδυνο δημιουργίας καρκινικών κυττάρων
Με στόχο την πρόληψη του καρκίνου, πολλές φορές αναφέρεται η χρησιμότητα της αποφυγής των χημικών ουσιών, της κατανάλωσης τροφίμων πλούσιων σε περιεκτικότητα αντιοξειδωτικών στοιχείων καθώς και για την ανάγκη λήψης συμπληρωμάτων διατροφής όπως της βιταμίνης C και D.
Λίγοι όμως έχουν λάβει την απαραίτητη επισήμανση για τη σημαντικότητα του θείου – ένα από σημαντικότερα μεταλλικά στοιχεία που περιέχει ο ανθρώπινος οργανισμός.
Αυτό το θεμελιώδες μεταλλικό στοιχείο είναι υπεύθυνο για την κυτταρική αναπνοή, την κυτταρική αναγέννηση και αποτοξίνωση, λειτουργώντας ως πρόδρομος για την χρησιμοποίηση των αμινοξέων.
Με πολύ απλά λόγια, αν θέλουμε να αποφύγουμε τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου, θα πρέπει να καταναλώνουμε τρόφιμα που είναι πλούσια σε θείο όπως τα κρέατα που παράγονται με βοσκή καθώς και τα φρούτα και λαχανικά οργανικών καλλιεργειών.
Όμως, το πιο σημαντικό βήμα από όλα, είναι να αποφύγουμε τα τοξικά χημικά που βρίσκονται εν αφθονία στα προϊόντα προσωπικής φροντίδας, στα καθαριστικά σπιτιού, και στα βιομηχανοποιημένα προϊόντα τροφίμων – τα οποία είναι γεμάτα με καρκινογόνες ουσίες που αναστέλλουν την απορρόφηση θείου καθώς και έτερων σημαντικότατων θρεπτικών συστατικών.


pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου