ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

“Αναστήστε” τα νεκρά δέντρα στην αυλή σας

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: Αυγούστου 16, 2014 at 10:47 πμ, Last Updated: 
nekra-dentra-tips
Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:
Πολλοί από εμάς νοσταλγούμε κάποιο δέντρο. Κρυβόμασταν στη σκιά του για να προφυλαχτούμε από τον ήλιο και σκαρφαλώναμε στα κλαδιά του “χτίζοντας” φανταστικά σπίτια ή φρούρια.
Υπάρχουν δέντρα με τα οποία μικρές κοινότητες ή γειτονιές δένονται συναισθηματικά καθώς αποτελούν το συμβολικό κέντρο της συλλογικής δραστηριότητας, σαν τα πλατάνια στις πλατείες των χωριών.

Συχνά τέτοια δέντρα χάνονται από τη ζωή μας, από το καθημερινό τοπίο που αντικρύζουμε.
Υπάρχουν ωστόσο ορισμένοι τρόποι να τους δώσουμε νέα ζωή διατηρώντας τις μνήμες που κουβαλούν.
1. Ζωγραφίζοντας νεκρά δέντρα
Μερικές μπογιές και ένα πινέλο μπορούν να μετατρέψουν το θλιβερό θέαμα ενός ξεραμένου δέντρου σε εικαστική παρέμβαση.
2. Κάθισμα
Καθαρίστε, τρίψτε και βάψτε την επιφάνεια ξερών κορμών για να φτιάξετε εναλλακτικά σκαμπώ ή παγκάκια για τον κήπο ή το σαλόνι σας. Μικρά κλαδιά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως διακοσμητικά εσωτερικού χώρου.
3. Ένα σπίτι για τις μέλισσες
Με ένα τρυπάνι μπορείτε να μετατρέψετε τα ξερά κλαδιά του δέντρου σας σε “καταφύγια” για τις μέλισσες που πετούν στον κήπο σας.
4.Μονοπάτι για τον κήπο
Με χοντρές ξύλινες πλάκες από τον ξερό κορμό δημιουργήστε ένα “μονοπατάκι” στο γρασίδι του κήπου σας.
5. Φράχτες και καφασωτά
Κλαδιά και μίσχοι μπορούν να μετατραπούν σε όμορφους διακοσμητικούς φράχτες και στηρίγματα ή καφασωτά για νεαρά, αναπτυσσόμενα φυτά ή αμπέλια.
6. Τοιχία για τον κήπο ή γλάστρες
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κορμούς για να φτιάξετε τοιχία για το μποστάνι σας. Εναλλακτικά φυτέψτε φυτά μέσα στους σάπιους κορμούς ή χρησιμοποιήστε τους ως κασπώ.
7. Στρώμα από κλαδιά και ξερά φύλλα
Ο ευκολότερος και ίσως πιο βαρετός τρόπος για να αξιοποιήσετε ένα νεκρό δέντρο είναι να το μετατρέψετε σε στρώμα από κλαδιά για να διατηρήσετε τη χρήση νερού στον κήπο σας.
Συμπέρασμα: το γεγονός ότι ένα δέντρο έχει νεκρωθεί δεν σημαίνει ότι πρέπει να το πετάξουμε, Μπορούμε να σκαρφιστούμε τρόπους για να του προσδώσουμε νέες χρήσεις, προσέχοντας πάντα μήπως έφερε επικίνδυνες ασθένειες για τα υπόλοιπα φυτά του κήπου μας.
“Αναστήστε” τα νεκρά δέντρα στην αυλή σας
Πηγή:econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου